2 dagen Grand Teton National Park!

Benieuwd naar hoe het ons verging in Grand Teton National Park? Nu er eindelijk weer gsm ontvangst en wifi is, kunnen we alles opladen. Dus hou je vast aan de takken van de bomen, t is ne ganse boterham 😂

Dag 1 – Beren en elanden spotten…

De “ik ga vandaag dieren spotten” wekker ging om 6u, maar… die duwden we gewoon terug af. De kids lagen namelijk nog braaf te slapen. Geen idee of het de kou was, maar Lia sliep gewoon een hele nacht door vannacht! Is dat dan goed of net niet, no clue 🤔

Rond 8u ons afval gaan dumpen in de “bear safe” vuilnisbakken (je wilt echt niet met 20 smelly pampers beren lokken) en bij de parkingang van Moose Junction onze annual pass gaan kopen (80$) zodat we legaal in alle USA parken mogen rondcruizen! Na een gevecht met Ava die alles uit de souvenierwinkel wilde hebben (heeft ze van haar moeder volgens Christoph) & een extra melk-momentje met Lia (terwijl Ava en Christoph het Discovery center verkenden = elanden beelden kusjes geven of aan de huid van beren/herten/schapen voelen) waren we er klaar voor!

Alleen, om 9.30 liggen die beesten al weer lang te knorren en goed verstopt onder een boom verborgen voor onze verrekijker en fototoestel. De Lake Jenny lodge was bovendien net klaar met ontbijt serveren dus daar ging ons ochtendplan… Maar geen nood…in het visitor centre hadden we onze aanschuiftijd mega nuttig besteed en foto’s genomen van de info borden dus we wisten perfect waar de dieren komen grazen en welke stukken het mooist zijn voor zonsopgang en zonsondergang… so… we have a plan (dat we dan 1000keer kunnen aanpassen telkens we toch ergens anders een auto zien stoppen en te nieuwsgierig zijn)

2 knorrende kinderen en een grote mobilhome blijken wel een uitdaging te zijn als je een viewpoint passeert. Kids in de auto opsluiten? 1 per 1 gaan en hopen dat den 2e ook nog die dieren ziet? Kunnen we hier wel parkeren? Geraken we hier ooit nog weg of moeten we een onmogelijke bocht maken en half in t ravijn draaien? Soit, je kent dat wel… de gezonde vakantiestress 😂

t moet wel gezegd zijn, ondanks t feit dat t vandaag weekend was, viel t overal super goed mee van volk. Op een viewpoint stonden we misschien amper met 2-3 autos telkens. En vanaf 16u liep t park letterlijk leeg (veel dagtoeristen of Amerikanen wiens weekendtripje er op zat).

Je voelt echt wel dat t toeristisch seizoen hier gedaan is na 3/9. Dus zolang je de giga toeristische trekpleisters zoals Jenny Lake goed inplant is t zelf met een mobilhome te doen…

Tegen de middag kwamen we dan aan in Colter Bay waar we gingen wandelen naar 2 kleine meertjes (Heron Pond & Swan Lake), een wandeling die Ava uiteraard zelf wilde stappen. Ondertussen doet ze bergaf al lopend en klautert ze vlot over stenen en boomwortels. Nog een paar wandelingen en dat kind heeft echte bergbotinnen verdiend 🤘🏻

Uiteraaaaaard werd er berenspray meegezeuld op de wandeling. Tot groot jolijt van Christoph die weer maar eens een gans jaar tegen iedereen kan vertellen hoe hij heeeeelder wandelingen lang dingen moest meezeulen die we niet nodig hadden. Want inderdaad, geen beer te zien, zelfs geen hert of eland, enkel wat eekhoorns, vlinders, sprinkhanen en vogels. En met een tatterende Ava hebben wij eigenlijk sowieso al een beren-alarm dus de kans dat we die pepperspray dan echt nog nodig hebben, is klein. Zo een peuter is echt op zich al een dieren-wegjaag-instrument 🙄

Achteraf de rest van onze vakkundig uitgestippelde route afgereden hopeloos op zoek naar dieren. Nochtans we hadden zeer geequipeerde spotters 🤣

Tot slot spaghetti gemaakt op de plaats die we uitgekozen hadden voor de zonsondergang & gegeten met een machtig uitzicht over de Grand Tetons dus alles eventjes met de kodak vereeuwigd 😝. Nuja niet alles, in haar enthousiasme liep Ava de viewpoint over en dat eindigde met een geschaafde en blauwe neus. Benieuwd hoe t er morgen uitziet, maar bon. Bij deze kunnen we dan wel weeral afvinken dat we de EHBO effectief gebruikt hebben.

Kindjes in winterpyjama gestopt en avondritueel doorlopen. Hup, na 5min rijden 2 slapers & mama en papa op zoek naar dieren. Na zonsondergang komen ze immers vaker onbeschut buiten om te grazen! Resultaat een kudde bizons, een arend, een wasbeer en 2 elanden & ook nog wat vals alarm struiken 😂. T was uiteraard naief te denken dat we ook nog grizzly of bruine beren langs de kant van de weg gingen zien, maar toch… had wel leuk geweest!! Iedereen hoopt toch stiekem die beren te zien eenmaal je hier bent. Soit, al bij al een vruchtbare dag!

Activiteit: Roadtrippend dieren spotten – Moose Junction -> Craig Thomas Discovery & Visitor centre -> Jenny Lake scenic drive (parkeren kan enkel voor 9u!) -> Jackson Lake Dam -> Willow Flats overlook -> Colter Bay -> Oxbow Bend Turnout -> Moran junction park uit -> Elk Ranch Flats turnout -> Snake River Overlook -> Teton Point Turnout -> Antilope Flats -> Kelly -> Elk gebied rond de Gros Ventre Rivier -> campground

Overnachting: Gros Ventre Campground (29$) – cfr zoals gisteren late night check-in gedaan!

Dag 2 – 20/8/18 – Jenny lake

5u opstaan, yes gelukt! Vandaag opnieuw naar de elanden gaan kijken aan de rivier. High five voor Tine om ze als eerste te spotten! Zo impressionant dat zelfs de tourbus stopte naast ons… Nadien weer op zoek naar de bizons maar die waren weg.

We trokken meteen door naar Jenny Lake en konden als bijna eerste op de parking een goede plaats inpikken! Snel onze kindjes aankleden en een krachtontbijt (spek/eieren) voor onze wandeling. In het tijdperk zonder kinderen hadden we ongetwijfeld het meer rond gewandeld (10mile). Nu namen we de overzetboot ($9 per volwassene – kids gratis – elke 10min – tot 19u s avonds).

We wandelden tot aan “hidden falls” en “inspiration point” en keerden dan langs het korte stukje bergafwaarts terug. De lading toeristen die ons nog een overzetboot of 2 voor was had mega veel chance en een bruine beer gezien op het pad vlak aan het dok. Helaas hebben wij buiten enkele eekhoorns/chipmunks/ground squirrels niks gezien.

In de late namiddag vertrokken we dan uit Grand Teton richting Yellowstone!

Overnachting: Bridge Bay Campground – 2 nachten geboekt via Xanterra ($28 per nacht). Open 7-22u als je op de dag zelf nog op zoek bent, veel plaats voor tenten. Iets minder voor campers. Dus best bellen of toch vroeg gaan aanschuiven zoals de FCFS campings. Toen wij er waren was ze toch ook enkele nachten volgeboekt, andere dagen waren er dan nog 64 plaatsen…

Suggestie: wandel ook eens in de Canyon aan Jenny Lake. Met de kindjes in de draagzak moesten we 1 van de 2 routes kiezen, maar dat zou ook echt de moeite moeten zijn. Je kan eventueel ook de boot heen/terug nemen en langer gaan wandelen. Wij vonden bergaf terugwandelen leuker met kids dan bergop en dan met boot terug. Sommige mensen hadden dat “bergop” duidelijk onderschat en ik betwijfel of sommigen onder hen dan nog wel tot aan de waterval geraakten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s