Dag 1 – de tunnel naar Engeland en een bezoek aan Stonehenge

Bij t krieken van de dag thuis vertrokken in een zondvloed van jewelste! De eerste regen, hopelijk is dat geen voorbode voor de rest van onze vakantie…

Ondanks ons last minute vertrek waren we nog steeds ruim op tijd in Calais en mochten we een eerdere tunnel op. Volgens mij belandden we wel nog ergens in de foute rij maar no worries, op een dik halfuurtje stonden we aan de overkant in Folkestone!

Daarna was t file rijden in de gietende regen omdat we onder Londen door moesten richting Heathrow. Druk druk, en bizar ook, de Engelsen zetten zich zomaar langs de kant van de weg voor een cigaretje, een picknick???? De tankstations die we tegenkwamen, zaten afgeladen vol en uiteindelijk kozen we een Starbucks als pipi en eetpauze maar dat was een beetje een tegenvaller… hadden we geweten dat t daarna file vrij en nog maar 40min was had ik gerust een extreem late lunch willen doen tot Salisbury waar er een klein shopping centertje was met allerlei fastfood restaurants.

Maar, veel werd goedgemaakt aan de hostel, inchecken kon pas vanaf 16u maaaaaar ik slaagde erin om ons gratis binnen te krijgen in de aanpalende “rare breed farm” kinderboerderij… schapen, geiten, varkentjes, koeien, alpaca’s, konijnen, kippen, cavia’s en een pak uitgelaten kinderen op de trampolines en speeltuigen binnen en buiten… en dat alles in een stralend zonnetje met zicht op wijngaard en fruitbomen! Toffe stop!

Om 16u snel ingecheckt en dan – last minute met 1min overschot- naar Stonehenge voor onze tickets om 16.30. Wij hebben een overseas pass gekocht van English Heritage. Voor 70£ mogen we nu 16 dagen alle sites bezoeken (kids gratis zo). Zodra je 2 sites doet, haal je het er al uit… nu is wel de vraag of je wel voor Stonehenge wilt betalen… het niet betalende pad loopt echt pal naast de omheining en eigenlijk als je niet perse met een audioguide wilt rondcrossen of hyper geinteresseerd bent in alle details, volstaat dat ruimschoots! Wij zagen onweerswolken komen en besloten uiteindelijk niet op het gouden uurtje te wachten, we vonden de ideale gratis zonsopgangslocatie maar opstaan om 4u met kids, nee bedankt, niet realistisch 🥴

Activiteit: Kinderboerderij (dagticket voor familie komt op £20, £5 per volwassene) ganse dag activiteiten gaande van pony aaien tot varkentjes race, traktor ritje etc. Echt een hit bij kleine kids en bij slecht weer ook een binnenspeeltuin

https://www.choldertoncharliesfarm.com

Overnachting: Cholderton Stonehenge Youth Hostel. Op zich niet de meest moderne of meest uitgeruste hostel, maar ze zijn aan het renoveren en alles wordt meer dan goed gemaakt door de kinderboerderij die eraan grenst. Wij namen een kamer met 2 stapelbedden wat neerkwam op een £120 (booking.com). Ontbijt kan je apart bestellen £5.95 volwassenen £3.95 kids. Op 20min van het Stonehenge visitor centre dus ideale locatie!

http://www.choldertonyouthhostel.co.uk

Food & Drinks: paninis en waardeloze croque in een overvolle Starbucks onderweg & de Pizzahut op 5 min van onze hostel. Daar waren ze super vriendelijk en tot groot jolijt van de serveuses kwam Ava haar afwas zelf tot aan de keuken brengen 🙊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s