Dag 2 – Stonehenge naar Snowdonia National Park

Na een ontbijtje in de jeugdherberg met zicht op de wijngaard, de prachtige bloementuin en de speeltuin nog een verwikkend doucheke genomen en dan en route naar Snowdonia National Park!

De nacht was op zn minst hels te noemen met onze 2 blijters die liever bedden in en uit klauterden en t kot bijeen gilden van oververmoeidheid dan daadwerkelijk hun ogen toe te doen… maar gelukkig betekende dat vanochtend dat ze zodra de autostoel gespjes dicht gingen een tukkie besloten te doen. Yes, rust!

We maakten een eerste korte stop in Marlborough. Toen we het stadje links rijdend probeerden uit te geraken, liep het daar vol verklede mensen. Dat wekte natuurlijk onze interesse. Blijkbaar dit weekend het Marlborough Under Attack event waarin ze een dag uit de 10j durende civil war naspelen… echt zoals in de films, met kanonnen en geweren en akelig goed verklede mensen die zich echt in 1642 wanen…. beetje bizar toch ook wel. Dan heb ik toch iets liever dat Christoph een muziekfestival mee organiseert dan oorlogske speelt godganse dagen…

Tip: je bent dan eigenlijk super dicht in de buurt van Avebury (oude stenen cfr Stonehenge) wij waren niet goed aan t opletten en reden al stoemelings gewoonweg te ver…

Vanmiddag, met honger als een paard gestopt in het Brecon Beacons National Park. Het visitor centre is daar een grote berghut met speeltuin en zicht op de bergen. Eigenlijk wilden we daar een 2u durende wandeling maken maar we waren wat te moe en hadden toch nog een langer stuk route voor de boeg dus we chillaxten daar eventjes en Christoph ging voor de Engelse roastbeef met rode kool, erwtjes en veeeeeel gravy. Echt vakantie-eten right? Moeder moest t stellen met de overschot van de chickennuggets en frietjes. Blijkt dat Ava alleen frieten wilt eten met ketchup en de witte bonen in tomatensaus die erbij waren, vielen uiteraard niet echt in de smaak (echt, witte bonen op frieten 😩)

Activiteit: rijden rijden rijden. Wij deden onder andere Forge Road iets wat een scenic route moet zijn met viewpoints waar we toevallig op beland zijn.

T is best nog wel vermoeiend rijden zo links (leve de automatic wel!). T is niet zozeer het nadenken over kleine bocht nr linksb/grote bocht nr rechts maar die uiterst smalle straatjes. 2 asfalt rijstroken en langs weerskanten een 2m hoge haag die boven de hoogte van ongeveer een camion gewoon toch naar elkaar doorgroeit. Alsof je gewoon door de planten aan 90km/u mag sjeezen… ahja, t nadeel van je eigen auto is wel dat je constant moet hoofdrekenen op je kilometer teller om mijl naar km/u om te zetten. Er zijn ook meeeeeeega veel politiecontroles bovenop de trajectcontroles. Dus als je eens ergens geen haarspeldbocht op een te smalle straat doet, is t oppassen geblazen!

Vandaag leerden we ook dat onze Peugeot gps op geen flutten trekt hier in Engeland. Ook waze zette ons al enkele keren voor schut (letterlijk dan zo een oude beesten poort bij een prive domein of legerbasis). Dus leve de 3G en google maps van tijd tot tijd. Wat een verschil met vorig jaar in Canada waar ik na 5min whatsapp over mn maandlimiet ging en t noppes was buiten de gratis wifi in de restaurants en supermarkten.

Overnachting: op zoek naar een camping, passeerden we er een paar voor Aberfydi, eentje stond stampvol en was vies en stond op een supersmalle route waar we langs weerszijden geflankeerd door braamstruiken probeerden onze auto heelhuids weer beneden te krijgen, de volgende 2 reden we voorbij zonder mogelijkheid om vlot in te slagen laat staan een U turn te doen. En ineens stonden we in Tywyn iets verderop. Niet meer aan de kustlijn maar een grote camping voor tenten en caravans, proper nieuw sanitair met een ruim babyverschoonkamertje ideaal voor ons potjes en pamperkes madammetjes en rustig! En hej, voor £5 per volwassene per nacht hoor je ons niet klagen! Kids gratis 🤘🏻 // Adresje: Vaenol Caravan Park, Tywyn, Gwynedd, LL36 9HL – tel 01654 710232

Iemand tips trouwens om kids in slaap te krijgen in een tent als het niet donker is? Lia rolt van hot naar her alsof er een feestje bezig is en Ava weigert gewoon te gaan slapen als het nog licht is… #werkpuntje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s