Vancouver in 2 dagen

In Canada mag je niet zomaar een mobilhome huren als je net geland bent. Ze vragen zowieso bewijs dat je minstens 1 nachtje hebt geprobeerd om van die vervelende jetlag af te raken. Dus Vancouver stond zowieso eventje op de planning. Uiteindelijk werd het 3 nachtjes…

Op booking.com vond ik een toffe studio van ongeveer 80m2 die veel betaalbaarder was dan een hotelkamer met 2 bedden. Het is een studio op t unief UBC (University of Brittish Colombia). Je zou dus verwachten dat onze “family oriented unit” zich tussen de studenten bevond, maar niets is minder waar! We leven hier precies ineens in Azië en toch zitten we mijlenver uit Chinatown.

En dat valt wel op -vinden wij toch – hier in Vancouver zijn er echt super veeeel verschillende nationaliteiten. We hoorden gisteren ook maar liefst 12x Nederlands gepraat in t stad…Hallucinant want meestal kan je duchtig in t Vlaams roddelen op vakantie zonder dat iemand je verstaat 🤫

Een studiotje huren met kindjes blijkt geen overbodige luxe. Ik dacht dat t wel handig was om zo een keukentje te hebben, maar vooral “ruimte” blijkt ideaal met een peuter die het dagritme en nachtritme nog niet echt onder de knie heeft. Onze studio is er misschien wel wat over met zijn 2 badkamers, 2 slaapkamers en supergesofisticeerde grote keuken, flatscreentv, wasmachine en droogkast. Maar ik ben blij dat we al onze rommel gewoon kunnen etaleren en nog plaats over hebben. Bovendien bleek het bad ideaal entertainment om Ava nadien weer in slaap te krijgen.

Hoe is t met de jetlag?

Nacht 1 stond er ontbijt met omelet op de planning rond 1u snachts waarna onze pagadder 4u lang toonde dat ze deuren kan open/toe smijten (thuis kan ze net niet aan de klinken). Een kleine tantrum en papfles later kon deel 2 van de nacht ingezet worden. Nacht 2 was t pas omelet en geroosterde boterhammekes rond 4u. Zeg nu zelf, bijna een schappelijk uur, nietwaar?

Ava blijkt vooral last te hebben van FOMO en zelfs in de draagzak wil ze echt niet afgeven. De momenten dat ze er dan uit mocht waren onder luid enthousiast gegil en geschaterlach. Leve de jetlag…

En Lia? Wel die horen we niet… slapen slapen slapen slapen. We moeten er echt aan denken ze eens wakker te maken zodat ze mee op de foto kan, want de eerste ongeruste “ze is toch mee?” berichtjes liepen al binnen 😜

Ons programma

Dag 1 – Stanley park

Dit is een groot park dat als een schiereiland aan de grootstad plakt. Vanuit het groen heb je prachtig zicht op de wolkenkrabbers. Een geasfalteerd fietspad/skeelerpad/voetpad loopt 22km rond dit eiland. Idealiter huur je fietsen en kan je echt het ganse park verkennen. Misschien doen we dat wel nog de allerlaatste dag als we rustig op zoek kunnen naar een verhuurder met fietskar? Nu wandelden we rond naar enkele viewpoints en gingen we iets eten te midden van het groen. Meer moest dat niet zijn voor onze eerste acclimatiseer dag!

Dag 2 – Capilano Suspension Bridge Park.

Net buiten Vancouver is er een grote hangbrug over de rivier die aangeraden wordt. Er is een gans park rond gebouwd met hoogteparcours in de bomen. Dus hup elk een kind in een draagzak en wij weg met de gratis shuttle vanop Canada Place. We waren beiden een beetje teleurgesteld over deze activiteit die er een pak avontuurlijker uitzag in ons hoofd dan “rijtje schuiven tussen de toeristen boven in een boom”. Nuja, zo hebben we dankzij de “enthousiaste chauffeur met micro” busrit wel weer wat geleerd over de stad en de >500 bosbranden die hier woeden momenteel (gevolg zelfs tot in het stad een soort van smog die blijft hangen en amper ver zicht over Vancouver Island)

Als we vergelijken met vroeger lijkt t wel alsof we amper iets gedaan hebben in deze grote stad, maar gelukkig komen we hier op t einde nog terug! Dan overnachten we ook veel meer in t stadcentrum dus kunnen we – volledig uitgerust zondet jetlag – s avonds blijven plakken en iets eten (ipv geroosterde boterhammekes snachts) of s morgens vroeg vertrekken (ipv ergens na de middag als de kids eindelijk uit hunne nest geraakten🤭). Zo wil ik absoluut het oude stadsdeel nog zien en iets gaan eten in Chinatown!

Vancouver te doen met kids?

Volmondig JAAAAAAAA

 • Openbaar vervoer is op buggys voorzien, overal liften in de metro stations en je hebt met je compass card 90min om van A nr B te reizen dus zelfs met peuters of buggy gesukkel moet dat wel lukken! En echt iedereen staat zn plaats gedisciplineerd af als je met kleine kindjes opstapt… en als er toch es ne lozer dat niet doet, wordt er wel door een bommake geroepen 👍🏻
 • Echt overal zijn er kleine speeltuintjes of waterparkjes gemaakt voor de kindjes. Ongelooflijk hoe uitgekiend die Canadezen deze stad hebben aangelegd… ipv graffiti zagen we zelfs stoepkrijt tekeningen aan de kunstwerken bij een fontein. En t allerbeste, de waterspeeltuin aan Stanley park had een “kids dryer” I kid you not… net een grote carwash affaire waar ge uw nat kind instopt en droog uithaalt 😳
 • Elk restaurant heeft kids menutje, grote high chairs (eens niet t populaire europese ikea model) en een tekening met wat wascos (die Ava naar goede gewoonte altijd perse in 2 wilt krakken – ge wilt niet weten hoeveel met tandenstokers gespalkte half opgegeten wasco’s Canada na een maand Ava rijk gaat zijn)
 • Voila wij zijn klaar voor onze camper pickup morgenvroeg!
 • Tot later!
 • Onze adresjes
  • Overnachting: UBC Apartment, 6033 Gray Ave. Geboekt via booking.com
   Eten: Broodjes @ Subway; Mexicaans @ Chipotle; Grill restaurant @ Suspension park (geen aanrader extreem lang wachten op je eten en de helft van wat op de kaart stond was er niet – wel heerlijke pulled pork burger)
   Cafetjes: BeerCraft aan UBC (Pakt uit met zijn Belgische bieren en dan bestelt hij ne ordinaire Canadese pils); Stanley Park barretje aan Painter’s circle met heerlijke apple crumble

  Een gedachte over “Vancouver in 2 dagen

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s