En route!

En we zijn de grens over!

Ok, beeld u Apu van de Simpsons in, dat accentje, bent ge mee? Wel zo sprak onze taxichauffeur die ons vanochtend naar de mobilhome verhuurmaatschappij ging brengen. Geboekt en inbegrepen in de service van onze verhuurfirma, cool he 🤘🏻.

Hilariteit alom toen hij ons bij de concurrentie afzette… Mijn schuld volgens de arme sukkelaar 😳Fraserway RV en Ambassador RV, ik geef toe, dat lijkt in de verste verte niet op elkaar, ik was gewoon al blij dat ik RV gehoord had in zn Apu-gemompel. Wie had nu gedacht dat zn firma dan ook nog eens gemist had bij t inboeken van zijn agenda 🙄

Soit, met een maffende Ava en Lia (wat wilt ge we waren weer op van 5u) uiteindelijk met de nodige vetraging aangekomen bij onze nieuwe thuis voor de komende maand. Een 23ft slide out motorhome. Oftewel een gevaarte van 7m lang en 3.3m hoog. De breedte daar zijn we nog niet echt uit maar pakt een rijvak breed, want t is nogal mikken om tussen de lijnen te blijven volgens Christoph (aka de chauffeur)🤭

De verhuurders waren echt mega vriendelijk. Onze kids moesten al meteen op de foto, want zo jong en zo lang onderweg kwamen ae duidelijk niet veel tegen. En in de mobilhome stonden 2 schattige knuffeltjes klaar voor onze meiden! Echt man, dat levert trouwens op om schattige kinderen mee te nemen. Niet alleen kregen we kinderbedjes, extra autostoelen (en dan zeulen we die maxi cosi dus voor niks mee 🤫) bed-valhekje etc aangeboden, er kwam ook net een Nederlands koppel hun mobilhome afleveren en die hadden een curverbox vol speelgoed die ze achterlieten en dat wij dus doorkregen. Dat en een vishengel (toch maar vriendelijk voor bedankt, wij durven die beestjes niet dood doen), berenspray en een parasol. Daarbovenop hebben we nog ongegeneerd de “ik geef weg hoek” geplunderd en allemaal kruiden, afwasmiddel en aluminium folie meegegritst. Een beetje mopperen over de dure 4G later en hupsakee ook nog een gratis gps deze maand 👍🏻

Vancouver vlotjes buiten geraakt en meteen naar de grensovergang gereden. We hadden op voorhand goed opgezocht en we moesten geen ESTA maar enkel een papier invullen aan de grens zelf omdat we over land binnen kwamen… Alleen, er is dus blijkbaar een verschil tussen MOETEN en MOGEN. Lang verhaal kort, het had ons veel tijd bespaard als we toch gewoon een ESTA zoals voor vliegreizen ingevuld hadden thuis achter de pc. Nuja, no worries, we hadden ook nog een appel en banaan die we toch zowieso nog moesten afgeven. Volgens mij eten die douane mannekes ne godganse dag fruitsla met alles dat ze vinden tijdens het doorzoeken van de autos. En ge kunt t zo gek niet bedenken, zo was er zelfs iemand die een certificaat voor haar in Canada gekochte plant kwam ophalen om hem mee te kunnen nemen naar Amerika. Alsof er daar geen intratuin ofzo is 😆

Eerste stop: Newhalem campground te midden van North Cascades National Park!

Een gedachte over “En route!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s