Bye bye Washington en hellow Idaho.

Na Wilbur reden we verder richting oosten. Highway 90 is onze nieuwe vriend helemaal tot in Montana 2 staten verderop… (Als Amerikaan moet je toch echt wel een goede padvinder zijn. Hier spreken ze niet van links of rechts maar steeds east of west)

Eerste stop: WallMart in Airway Heights. Ik ben namelijk tijdens een blond momentje de oplader & extra batterij van mn fototoestel thuis vergeten. Nu hoor ik je denken “Waaaat gespecialiseerd Nikon gerief hebben ze dat daar gewoon in een boerengat in de supermarkt?” Het antwoord is JEP! Oké een universele camera batterij oplader, maar bon voor $20 heb ik nu iets dat zelfs nog handiger is voor roadtrips gezien t gewoon ook in de 12V oplader van de auto past 🤗. Er is wel een kleine echtelijke (so to speak dan he want nog steeds geen 💍 aan die ringvinger ondanks ettelijke jaren verloving) ruzie aan vooraf gegaan toen Christoph blik op oneindig de stad voorbij reed en we zonder kaart of duidelijk te weten waar naartoe op de autostrade wissels verloren aan het rijden waren… bon, dat heb ik moeten goedmaken met een nieuwe zonnebril en een Starbucks momentje en hupsakee verder richting Idaho! Wist ik veel dat we later diezelfde dag nog minstens 4x een Wallmart zouden passeren 🤣

Vandaag stond een wandeling in Coeur D’Alene op t programma. De Tubbs Hill Main trail die start aan de uithoek van McEuen Park. Alleen, dat is dus totaaaaaal mislukt. Gezien we al vrij laat weg waren aan het shoppingcenter kwamen we knal op het heetst van de dag aan in het park. Lia brulde naar goede gewoonte de buurt bij elkaar bij t zien van de draagdoek (we weten nu zeker dat het niet aan de Tula ligt want ook van de -nog warmere voor mama- tricotdoek gruwelt ze). Ookal gingen we eerst iets drinken (na al dat gejammer van de kids ging Christoph dan toch maar eens voor een lokaal hop-brouwsel) voor een extra voedingsmomentje, uiteindelijk settelden we dan toch maar voor de mega grote speeltuin en waterspeeltuin in het park. McEuen park was echt mega goed voorzien! Voor families met kindjes bijgevolg een absolute aanrader.

Ava moest even ontdooien na de overweldigende veel te koude waterspeeltuin, maar na 10minuutjes bengelde ze op t klimrek en nam ze vlot alle schuifafjes (samen met papa). Er was ook een grote zandbak en zelfs grote muziekinstrumenten. Ideaaaaal tijdverdrijf dus! Lia en mama rustten wat uit onder de bomen en hielden een “ik ben morgen al 4maand oud” fotoshoot…

Coeur d’Alene is zo wat de meest populaire badplaats in de buurt dus iedereen die aan de hitte wilde ontsnappen kon je in en rond het water vinden. Ongetwijfeld een mooie stop, helaas had wat online research thuis ons geleerd dat de campings aan de baaien daar ofwel niet toegankelijk waren voor RVs ofwel al volboekt waren… dus na het park reden we door richting Kellogg (jaja, de stad zoals de cornflakes) op zoek naar een overnachtingsplaats aan het meer.

Bij camping 2 hadden we prijs en konden we logeren. Beetje speciaal volk daar (u neemt toch ook uw Maserati tot aan de WC blok op kampeerreis, nietwaar?) maar verder dik ok voor 1 nachtje.

Het gedroomde lakeside view moesten we er wel bijdenken 🤫

Activiteiten: McEuen Park

Alternatief programma: Tubbs Hill Main trail wandelen, waterfietsen of bootjes huren en het water verkennen, de stad verkennen via de Mudgy Moose kinderwandeling waarbij je de 5 elanden-standbeelden moet zoeken.

Overnachting: Wolf Lodge Campground, Wolf Creek (juist buiten Coeur D’Alene aan een dorpje Harrison) Niet speciaal een aanrader en relatief duur (45$) maar enigste die plaats had gezien Coeur D’Alene als badplaats met dit weer mega populair is! Wel proper sanitair, speeltuin, petanque, hinkelparcours, verhuur kajak/boten etc. De andere campground aan dezelfde afrit van de autostrade had een zwembadje en zag er veel gezelliger uit maar helaas vol…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s