Dwars door Washington state…

Na de wandeling in North Cascades National park vertrokken we meteen weer. Voelt soms wat stom, maar uiteindelijk planden we al die korte stops om de rit richting onze ultieme USA bestemming “Yellowstone” wat op te breken…

Je kan hier echter perfect een paar dagen komen wandelen tussen de hoge bomen, de bergtoppen en de watervalletjes. Wel opletten geblazen, hier woedde een tijd geleden een bosbrand. Dat is blijkbaar een jaarlijks terugkerend probleem rond deze periode, dus dubbelcheck best op voorhand moest je deze regio rond Okanagan willen doen.

Onderweg richting onze 2e overnachtingsplaats kwamen we een gezellig oud houten dorpje tegen. Alsof de cowboys met paard en kar elk moment vanachter de hoek konden komen. Toch maar even gestopt daar in Winthrop en met de kindjes een ijsje gaan eten. Bij Sheri’s kon je kiezen uit alle mogelijke smaken, waren de bollen groter dan in Averbode en was t best gezellig, en leve de free wifi om jullie jaloers te maken met wat fotos van North Cascades NP!

Het laatste stukje van onze rit reden we opnieuw meer dan een uur tussen de platgebrande velden, boomgaarden en boerderijen. Blijkbaar was dat afgelopen zaterdag gebeurd… Op amper 2u tijd stond alles in lichterlaaie… hier en daar een groene oase van mensen die erin geslaagd waren om dankzij hun sproeier systeem hun huis en veld te vrijwaren… pff ik kan me niet inbeelden hoe t moet voelen om zo elk jaar schrik te hebben!

Vlak voor onze eindbestemming van de dag nog een korte stop gehouden aan Coullee Dam, kwestie van de bouwkundig ingenieur naast mij ook tevreden te houden 🤣. S Avonds is er zelfs een lichtshow daar rond 21.30 helaas konden we niet op dat water en lichtspektakel wachten, kleine kindjes weet je wel…

Rond het avondeten kwamen we dan uiteindelijk aan in Wilbur. Van het stadje zelf hebben we niks gezien. Wij kwamen niet verder dan inchecken op de camping, koken en op tijd ons bed in. Hoe het Christoph en zijn kuishandschoenen verging op de camping, lees je in de blogpost “Caravannevolk” 🤣

Overnachting: Goose Greek RV Park, geboekt via Pitchup ($34 pitchup fee + campsite). Je krijgt een mini tasje gadgets van “Good Old Sam” bij inchecken (heeft Ava toch wel een half uur bezig gehouden), er is een deftige wasserette met meerdere machines en automaat met wasverzachter/wasproduct ($2 per 45min wasmachine en droogkast). 2WCs en douches beschikbaar indien je liever niet in je mobilhome gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s