Caravannevolk: het leven in een mobilhome

Ok, we spreken dan wel dezelfde taal als de Hollanders die we hier tegen komen (op t accent na), maar we hebben AB-SO-LUUT niet dezelfde caravan genen meegekregen als die Nederlanders. Een caravannevolk zijn we allesbehalve 😜

Hoewel, ge zou denken dat Christoph nog een voorsprongeske heeft aangezien hij zijn jeugd doorgebracht bij meter Jeanne & zn ouders in een stacaravan aan de Semois.

Buiten de Fluogroene Jucy camper die we in Nieuw Zeeland huurden, kennen wij er echt duidelijk -nog- niks van. En ik geef toe die Jucy was eigenlijk meer een monovolume met bed in de koffer, dan een mobilhome zoals onze 23ft slide out nu. De “portable” WC die daar in zat was niet meer dan een stoel die ge buiten kon zetten om effe een plaske te doen… weet ge wel, zo een ding dat ge in de thuiszorgwinkel huurt als ge een bedlegerig bommake bent dat moet revalideren en niet tot aan de echt WC geraakt ofzo 🤭

Papa Van Gaelen gruwelt al bij t idee dat hij in zijne peignoir moet stappen tot aan de camping-douche. De Van Gaelen clan is bijgevolg dan ook hun hele leven naar Spaanse/Italiaanse/Franse/Deense vakantiehuisjes gereden. Hoewel dat toch ook wel een beetje was alsof er een ganse “home” werd meegezeuld, aangezien “den Van Gaelen” liever inpakte in bananendozen want dat stapelde beter in de remorque dan echte valiezen. En ja, wij namen ook 2 surfplanken, kano en 6 fietsen mee 😜…. #volksverhuizing

Dus papa, ge zult blij zijn te lezen dat we in de eerste Safeway supermarkt een bananendoos tjoepten die nu met touwkes naast de autostoel van Ava vastgebonden is zodat ze vlot aan haar drinken en speelgoed kan tijdens t rijden…

Ok maar dus terug bij de les…

geen mobilhome ervaring, daar komt het op neer! En tja, soms moet ge dat met scha en schande ondervinden…

Gelukkig was er gisteren Debbie. Een vriendelijke uitbaatster van “Goose Creek RV park”. Een park dat er gigantisch uitzag op de internetfotos en uiteindelijk niet groter was dan 2 voetbalvelden met hier en daar een asfaltstrookske voor de mobilhome of ganse tourbus-achtige affaires waarmee sommige gepensioneerden hier touren. Debbie ging Christoph wel eens achterwaarts leren parkeren en de full-hook-up voordoen.

Laat ons zeggen, dat Christoph blij was dat hij kuis-handschoenen aanhad toen hij de rioolbuis moest monteren. Blijkbaar had de vorige eigenaar van onze “home” geknoeid met black water en grey water en zelfs Debbie was verbaasd wat er daar ineens uitfloepte op hare campground 😳. Nuja, een avondje electriciteit (dus microgolf voor een warm papflesje of geroosterde boterhammekes met de broodrooster) en bijgevolg alles kunnen opladen weten we altijd wel te apprecieren. Hoewel t niet echt nodig is want er zijn genoeg USB poorten tijdens t rijden & we ontdekten net dat de oplader voor de batterij van het fototoestel thuis gebleven is (zucht… help… zucht!).

We hebben ook ne nieuwe regel in t leven geroepen. Als t nieuw is, doe t dan eerst zelf. Zo testte Ava effe klappertandend de mobilhome douche met ijskoud water en hadden mama en papa nadien een heerlijk warme douche. Woeps! Leerproces weet je wel… niet aan Kind&Gezin vertellen hoor 🤭

Een mobilhome is wel echt mega interessant voor peuters op ontdekkingstocht. Elk knopje weet Ava ondertussen vakkundig te bedienen. Niet alleen leerde ze zichzelf de lichtknopjes, ze is ondertussen ook expert in verduisterende gordijnen demonteren of autostoel gordels opendoen ***zucht***

Hoe ziet dat ding er dan uit?

Wel, vanvoor 2 stoelen voor chauffeur en passagier met daarboven een 2persoonsbed met valnet waar we proberen Ava haar bed van te maken (mits nog extra barricadeer attributen voor onze klauteraar). Proberen is wel t goede woord. De eerste nacht sliep ze -helaas- tussen ons in, want wilde ze niet alleen liggen, maar dan slaapt echt niemand hoor. Wat een wroeter is me dat, die kan ook perfect gewoon bovenop je komen liggen in de meest bizarre pose zonder wakker te worden 🙄 blauwe plekken alarm!

Dan achterin zijn er 2 zitbanken waar de meisjes vastzitten in hun autostoel. Lia moet verplicht achterwaarts rijden en Ava kijkt voorwaarts. Maar aangezien ze dus over elkaar zitten, heeft Lia non stop entertainment & kunnen we ook makkelijk vragen aan Ava hoe het met haar zus is (Lia tut kwij – Lia slaapieslaap). Win win dus! De tafel tussen hen in, is permanent naar beneden zodat Lia haar dikke billekes er ook in pasten. Die ruimte doet overdag dienst als pampertafel, snachts wordt dat Lia’s bedje.

En tenslotte onze keuken met frigo-diepvries-combi oven-2kookplaatjes en nuttige items zoals waterkoker-thermos-broodrooster etc. Achterin is de masterbedroom en onze badkamer met WCtje, lavabo en douche. Eigenlijk hebben de meeste RVparks en campings sanitair dus hebben we dat niet echt nodig (ik denk ook niet dat Christoph constant met zijn kuishandschoenen gaat rondlopen). Bovendien: Opbergruimte zat! Ja, zelfs voor wat ik meezeul en wat we dan nog eens meekregen van de verhuurmaatschappij (tafeltjes/kampeerstoelen/bal/tennisraketten etc). Maar soit, we zijn dus goed voorzien…

Nu is dat ding gigantisch groot in onze ogen, maar hier is t echt een minitje op de campings (en we kunnen zelfs nog een deel laten opzij glijden om nog iets te vergroten en meer passage te hebben binnenin). De standaard Amerikaan rijdt al rond met een pickup truck waar menig Ikea kast in vervoerd kan worden, dus mobilhomes moeten uiteraard NOG groter zijn… een lijnbus is niks tegen sommige van die dingen… djeezes man, volgens mij is dat bij ons “uitzonderlijk vervoer” onder politiebegeleiding als ge met zoiets op straat komt! Gelukkig zijn t hier overal giga brede rijvakken!

Maar, wel blij met onze keuze. Dit ding is een serieuze hap uit het reisbudget, maar het is wel leuk om met de kindjes niet elke dag te moeten in en uitpakken. Bovendien is t echt wel waar dat t ook voor de allerkleinsten zowat een thuis is. En geen gedoe met stapelen en proppen, alles kan gewoon mee… (ja, even overwoog ik om nog meer te kopen, alles voor kinderen is hier echt spotgoedkoop. Al spijt dat we nog een autostoel voor Christophs kochten voor vertrek, helft van de prijs hier en KLM vervoert t met plezier 😜, koopverslaafd, ik? Nee gewoon koopjeshunter 🤓)

Zijn er dan geen minpunten aan dat ding? Oooh jawel. De kilometers staan op t dashboard en in Amerika is t in mijl te doen dus ge moet goed kunnen hoofdrekenen tussendoor 🤣

Dat en dat ding zuipt naft (die hier btw tussen $2,4 en $3,7 per gallon kost (en niet liter zoals we eerst -stijl achterover vallend van de dure prijs- dachten). En misschien ook wel de mini haaruittrek momenten telkens we een U turn moeten doen of een te smalle oprit opmoeten 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s