Via Beartooth Highway en scenic routes naar Glacier National Park

Fotos uploaden lukt effe niet, bekijken we eens als er deftige wifi is! Jullie kunnen er wel zien op onze Instagram rechts onderaan op onze blog.

Wij verlieten Yellowstone via de NE entrance richting the Beartooth Scenic Bypass. Dit zou dé mooiste scenic route van gans USA zijn. Benieuwd gingen we dus een kijkje nemen, niet goed wetende wat dan precies te verwachten.

Na een kort dutje ergens langs de kant van de baan (van al dat dieren spotten in de Lamar valley waren wij moe geworden) & een homecooked meal (ok misschien was de aardappelsalade en coleslaw uit een potteke) waren we er echtig echtig klaar voor.

Van een landschap tussen de bomen, werd t al gauw rotsachtig en leek het een beetje alsof we weer in Noorwegen aan het rondrijden waren toen we ineens via haarspeldbochten tussen de rotsblokken en de permanente sneeuw belandden!

Door de wegwerkzaamheden op die pass, was niet elke viewpoint en bergmeer bereikbaar, maar toch zagen we echt mooie landschappen. (Van Gaelen kalender editie 2019 waardig)

Bovenaan de Beartooth pass wilden we naar het hoogste punt klauteren met de kindjes, maar de ijzige rukwind en een hongergevoel bij Lia maakte daar gauw een einde aan.

Christoph is dan wel nog eens alleen teruggelopen toen we vanuit de verrekijker een soort van wit sneeuwgeit-achtig iets zagen.

Tip: Beartooth Highway in de andere richting is iets handiger voor de kleinere stops langs de weg. Maar dat betekent dat je Yellowstone zou bezoeken voor Grand Teton. Wij raden aan om op te bouwen. Widllife watchers zijn anders – naar onze mening – teleurgesteld.

Op het eindpunt van de scenic route plakten we er nog een kleinere route achter. Alleen, het was al een lange dag in de mobilhome en zo gans spectaculair voelde t bijgevolg niet meer om nog maar weer ingegespt uit t raamke te staren tussen de boerderijen met koeien en paarden. We besloten dan ook in Absarokee om niet meer helemaal naar Livingston te gaan want nog 1,5u rijden zou zijn maar naar Columbus te bollen en daar iets te zoeken.

Gelukkig vonden we snel een RV park. Niet super gezellig ofzo maar dicht bij t stadje, propere warme douches en snelle wifi. Meer moest dat voor ons niet zijn!

Overnachting: RV Park Columbus, (45$) net voorbij de oprit van de autostrade.Electr/water/sewer/wifi/mogelijkheid om 24u de was te doen/propaan beschikbaar/geen dumpstation.

Vanuit Columbus trokken we richting scenic route 89. Christoph had een heel pak scenic routes afgedrukt, maar we hadden t precies allemaal wat gehad met autorijden vandaag. We vertrokken extreem laat op de camping (heerlijke warme douches, uitslapende dochters en wifi weet je wel) en onderweg was onze eerste stop White Sulfur Springs waar we van pure tammigheid de middag doorbrachten.

We gingen heerlijk eten in Bar 47. Toffe bar met lekker betaalbaar deftig eten, lokaal bier, goeie dessertjes en live optreden s avonds als je geluk hebt. De locals lopen rond in jeans met hemd, cowboyboots en met een sjaaltje rond hunnen nek alsof ze juist een rodeo gereden hebben. Onze kids maakten meteen vrienden met een tafel bommakes verderop. En ineens moesten we telefoneren met “haar friend from Belgium” die iets verder woonde aan Glacier NP waar we naartoe gaan en die ons prompt uitnodigde om langs te komen!

Met dat lokaal bier naar zijne kop gestegen vond Christoph t een goed idee om de hot springs te gaan verkennen. Maar, ik moet eerlijk zijn, dat trok op niet veel (zeker niet als we terugdachten aan Norris eerder deze reis). De kids genoten wel van t zwemmen en warme water (Ava gaat teleurgesteld zijn dat niet elk zwembad thuis zo heerlijk warm is)… sidenote: Had ik maar meer naar ons mama geluisterd. Die zei in Frankrijk altijd dat we een half uurke moesten slapen na t eten voor we mochten gaan zwemmen. Dus resultaat, alle 4 knockout na t warme zwembad… en in plaats van te genieten van de rust en afstand in te halen met 2 slaperkes op de achterbank, wij ook een klopke waar een colake niet tegenop kon.

Na ons avonddutje toch nog in Great Falls geraakt. Meteen een camping gevonden die netjes aangegeven stond langs de weg. We kozen wel toevallig voor een mega dure resort achtige 😳.

Overnachting: KOA Great Falls -1500 51st Street South – http://www.greatfallskoa.com- $88 full hookup – alle plaatsjes zijn afgeschermd door bomen. Deftig sanitair/douches. Laundry faciliteiten. Gratis brandhout voor je prive vuurkring. Knal aan de autostrade, tankstations & Walmart. Receptie/winkeltje open tot 22u. Checkout 11u maar je mag langer in het waterpark blijven. Gratis hayrides om 19u voor de kindje en ook muntjeszoektocht waarbij ze gratis ijsje krijgen. Fiets en gocart verhuur. Wij vonden alles wel overpriced & waren teleurgesteld in t waterpark (enkel buiten dus te koud)/ontbijt (1u wachten op pancakes)/speeltuin (heel oud). Misschien dat de cabins en vakantiehuisjes wel value for money waren?

In Great Falls gingen we de volgende ochtend op zoek naar de watervallen, dam en bron die aangeduid stond op de kaart. Na ons kort bezoekje (we hadden immers al mega veel tijd verloren in een poging vanochtend op de camping pancakes te versieren) reden we opnieuw door landbouwgebied noordwaarts.

Montana is echt wel de staat van de bossen & landbouwgronden. Oftewel kom je hier Moonshiners tegen, oftewel cowboys, oftewel iemand die afstamt van de talrijke “native americans” (Indianen stammen) die hier in de regio wo(o)n(d)en.

Onderweg slechts 1 stop gedaan toen een bord “Icecream” onze aandacht trok. En in een echt salloon achtig restoke leerde Ava bijgevolg met wasco’s binnen de lijntjes kleuren & moosetrack icecream (een soort van straciatella met extra caramel) afluizen van papa 😋. We profiteerden er eventjes van de free wifi om de bosbranden op te zoeken en uit te klaren welke delen van onze route we moeten schrappen wegens gesloten nationale parken.

We besloten verder te rijden tot aan de ingang van Glacier National Park in Saint Mary en daar de balans op te maken om te zien of we het NP nog konden bezoeken en of er niet te veel rook en mist was.

We deden een late check-in op de camping die gelukkig nog enkele plaatsjes had.

Overnachting: Camping St Mary ($23) – late checkin geen enveloppes, gewoon volgende ochtend gaan betalen – je kan je camper er ook weer vullen met drinkbaar water.

Activiteit in Great Falls:

  • Stadspark Great Falls speeltuin/picnictafels met BBQ
  • Bezoekje aan Lewis & Clark Interpretive centre, Giant Springs, Rainbow falls & dam.
  • Een van de trails aan de rivier wandelen/fietsen

Adresjes:

  • Bar 47 – 24 East Main, White Sulphur Springs. zeeeeeker stoppen! (Reken 65$ voor 2 volwassenen + kindje drank/hoofdgerecht/ dessert)
  • Hot springs – East Main, White Sulphur Springs. 3 zwembaden met verschillende temperaturen. Open voor t publiek via het hotelletje. Stel je niet te veel voor, is basically een zwembad met aftandse kleedhokjes Norris was veeeeel toffer, voelde properder en lag iets meer in de natuur. Dit zou ik niet bepaald nog eens doen… (7$ volwassenen, 2$ voor onze kids ook al waren ze beiden onder 2j!)
  • Buffalo Joe’s saloon in Depuyper (lunch all day, ijsjes) basically is t dat of niks onderweg 🤣

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s