Vragenuurtje van het thuisfront – hoe gaat t met de kindjes?

Lia

 • Lia, het meisje dat met blond donshaar op reis ging en terugkomt met bruine plukjes ( al komt er in de verste verte nog geen kapper aan te pas 🤣)
 • Ze is ongetwijfeld de allergemakkelijkste van de 2 op deze reis, buiten de vervelende gewoonte om steeds nog een laatste kakpamperke te produceren als ze al ingegespt zit in de autostoel, doet ze niets anders dan lachen, eten en slapen.
 • Lia houdt niet zo van de draagzak, wat een verschil met mini Ava. Nuja, je kan haar niks kwalijk nemen ze is geboren in een hittegolf! Korte wandelingen staan bijgevolg op t programma en waar mogelijk kiezen we voor de wheelchair access paden zodat ze ook in de buggy kan.
 • Lia’s mondje staat niet stil. Ze brabbelt een ganse dag, eet haar handjes op (en dan roept Ava telkens “Lia mag nie opeet”) en blaast belletjes of oefent de g-klank. Super schattig!
 • Mevrouwtje doet al 2 weken alle moeite van de wereld om te leren ronddraaien van buik naar rug of omgekeerd. Alleen, voorlopig zonder succes! Haar tutje uit haar mond halen lukt vlot, terugsteken iets minder 🤔

 • Om een of andere reden trekt Lia mensen aan die foto’s willen nemen met haar. Zo vroegen al verschillende mensen of ze haar even mochten vastnemen & werd haar foto al gewhatsapped richting “vriendinnen in Azië” en “dochters met kleindochters die even oud zijn”.

Ava

 • Ava is een enorm flinke reisgenoot. Ze stapt vlot 2 km wandelingen mee, ze is braaf in de autostoel en kan flink alleen spelen in de mobilhome als mama en papa rijden. En we zien haar elke dag dingen bijleren…
 • Ze let goed op en kopieert mama en papa. Op een onbewaakt moment betrapten we haar dat ze naar haar zus riep “Lia Lia hiej kijk” en een foto nam met de muziek iphone😂. Ondertussen bedient ze vlot de ipad (dus als je rare mail krijgt van mij) en kan ze ook met mama’s Nikon camera overweg 🤷🏼‍♀️
 • Ava kent ook al een pak nieuwe woorden: “oppassss auwtooo”, “pfieets” 🚲 “naan” 🍌 “uki kijk” 📱”bussss” 🚍 “penneapfel” 🐿 “yes” elke dag komen er weer dingen bij!
 • Ava kent gelukkig het concept kinderarbeid nog niet en helpt graag mee in de mobilhome met de huishoudtaken
 • Ava wordt hier -helaas- overal als een jongen aangesproken. Ik vrees dat de standaard Amerikaan een roos joggingpak of een fluffy tutu nodig heeft om te detecteren dat t ‘een vrouwtje’ is. En tja ons madammeke is nu eenmaal een echte hiker inclusief de afritsbare broek en fleece truitjes 😜. Toch haalde ik stiekem al een haarspeldje boven, maar tegen de “coupe explosé reizigershaar ” is sommige dagen weinig te beginnen.
 • Ava is een zorgzame zus. Als zij uit de auto mag, roept ze meteen “Lia oowk” en begint ze aan de autostoelgordels te prutsen om haar zus eruit te nemen. 💞
 • Mevrouwtje Ava heeft hier ontdekt hoe graag ze wel niet bananen (“naan”) eet. De truc hier want warm eten en boterhammen gaan sommige dagen maar moeizaam binnen. En om een of andere reden wilt ze echt helemaal geen papfles meer, noch poedermelk, noch premade kindermelk, noch gewone volle melk. Haar waterflesje gaat gelukkig wel overal mee. Dus laten we haar maar veel water drinken en af en toe drinkyoghurt.
 • Ava geeft sinds kort ook aan wanneer ze pipi of kaka heeft gedaan. T werd enkel verwarrend in Yellowstone bij de pruttelende en naar rotte eieren geurende geysirs en modderpoelen waar ze midden het pad haar broek wilde uitdoen, denkend dat ze een diaper change momentje nodig had
 • Als Ava even een peuter inzink momentje heeft zijn er 2 dingen die altijd werken hier op reis. Oftewel beginnen we kinderliedjes te zingen ( huidig lievelingslied “hoofd schouders knie en teen”) zodat ze wordt afgeleid. Dan is ze steeds meteen vergeten waarom ze weende of protesteerde. Oftewel laten we haar “ooopa keijk” en kan ze een uur staren naar de foto van eerder deze vakantie aan zee op de schoot bij opa samen met “nono” (=Nore). Geen idee waar dat ineens vandaan komt maar ondertussen is die foto de screensaver van de oude muziek-iphone geworden die ze dan krampachtig vasthoudt en koestert zoals Schmiegel de ring in Lord Of The Rings 🤦🏼‍♀️. Meermaals per dag vraagt ze naar “opa”. Momenteel eerste plaats ver boven Uki (Bumba heeft al helemaal afgedaan) 😜 Dus oma, meme en pepe stuur ook eens een foto op 🙊
 • En haar gezondheid? Voorlopig niks meer te merken buiten een gezonde rode blos op haar wangen van het buitenleven. Kine is nog enkele keren aan huis geweest voor we vertrokken en veiligheidshalve toch alle mogelijke puffers en 2kg aan medicijnen mee. Maar so far so good met de longetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s