Terug in Canada

Waar de border control in het begin een 3u durend spelletje was met strenge beamten die onze camper doorsnuffelden, onze banaan en appel confisqueerden en een pak papieren lieten invullen, was t nu simple comme bonjours. Naar loketje rijden, 4 stempels zetten en hupsakee binnen! Ze moesten zelfs niet eens de slapende kindjes zien 👌🏻

Misschien omdat we in het nationale park de grens over gingen? Hadden we geweten dat t zo simpel was, we hadden gerust gisteren avond nog kunnen doorrijden. Wij hadden ons weer aan een dagvullende activiteit verwacht! Al maar een geluk hadden we niet al ons eten weggesmeten. De Canadezen zitten er duidelijk minder mee in dat je Amerikaans vlees, fruit en groenten meebrengt. Zou dat in Amerika veranderd zijn sinds Trump? We zagen ook al auto’s met stickers op van waar welke onderdelen gemaakt werden en zelfs onze bus shampoo vermeld trots dat er geen buitenlandse ingredienten aan te pas kwamen… soit

We zitten dus nu in Waterton National Park. Dat is eigenlijk hetzelfde park als Glacier NP alleen dus aan de andere kant van de landsgrens.

3/4 van het park is wel gesloten. Eind augustus 2017 is er een grote blikseminslag gebeurd en ongeveer de helft van het park is toen afgebrand in de Kenow bushfire. Dus alle wegen moeten nog hersteld worden, de kliffen gestut (gisteren kwam een rotsblok ter grootte van een camion naar beneden dus no way dat ze de toeristen daar heen laten gaan). De rangers en natuurbeschermingsgroepen zijn ook zeer bewust bezig met beschermen van het gebied. Er staat nu immers niets dus de kans is helaas groot dat uitheemse onkruiden t gebied overnemen voordat alle inheemse biotopen weer hersteld zijn… in principe zou het hier moeten vol lopen met grizzly beren, elanden en herten maar de laatste tijd wordt uiteraard minder wildlife gespot.

Waterton is een gezellig klein dorpje. Overal free wifi, een paar kleine winkeltjes, een grote speeltuin (met spray park voor warme dagen), vriendelijke mensen in het visitor centre, een supermarktje (basic stuff) en wat kleine gezellige restaurantjes/koffiehuisjes/ijssalons.

Waterton met kindjes?

  • Speeltuin naast de kerk aan het visitor centre of de grotere in het stadscentrum waar ook het waterpark is.
  • Buggyvriendelijke wandeling aan het meer. Helemaal geasfalteerd, informatieborden & rode stoelen onderweg bij de viewpoints. Ook dieren sporen in het voetpad voor kindjes om te volgen (maar breng warme jas mee want staat gekend om veeeeeel wind wat we ook aan de lijve ondervonden 🤷🏼‍♀️)
  • Het meer heeft een strandje met keien. Allesinds genoeg om Ava bezig te houden voor een rondje steentjes smijten.

Al het bos op de rotsen is weg dr de bosbrand
Zoek de beer…

Adresjes

Pizza 49: test de bizon pizza met besjes! Eerst vond ik de bessen combo wat raar maar per slot van rekening ligt er op een Hawai ook ananas. Echt jummie! Vriendelijke eigenares en heel restaurantje versierd met fotos van uitzichten/hikes uit de streek. Kinderstoelen aanwezig! Medium size pizzas meer dan genoeg. Overschot naar goede gewoonte in een doosje meegekregen!

Overnachting: Waterton city camping. In een normaal toeristisch jaar ongetwijfeld razend druk maar wij hadden in de namiddag de plaatsjes nog voor t kiezen. Propere sites, veel picknicktafels en sanitair.

Er is nog 1 andere camping open maar onze camper is net te groot voor die plaatsjes. Ook een pak motel/hotel/huisjes te huur in t stadje dat erop voorzien is je na een hiking avontuur terug te laten herbronnen. Zeker op voorhand boeken zodra t ganse nationale park weer open gaat! (27,4 CAD site zonder voorzieningen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s