Vragenuurtje van het thuisfront – deel 2

Hoe is t weer daar?

De eerste 10 dagen startten we smorgens met lange broek en trui om dan tegen de middag puffend de broeken af te ritsen en al onze lagen uit te zwieren bij 35graden. Een zuchtje wind had welkom geweest hier en daar! De enige reden dat we s avonds een lange broek overwogen was tegen die rottige sandflies!

En dan kwam er Yellowstone… s nachts bibberen en een paar keer goed onweer (leve slapen in een camper dan, het is toch wel leuk om droge schoenen te hebben en smorgens geen natte tent te moeten opplooien). Nuja, niks wat een dikke winterjas en een extra fleece trui en sokjes in de slaapzak niet konden verhelpen.

Hebben jullie al veel dieren gezien?

Voorlopig staat de teller op kweeniehoeveel herten/elanden/rendieren/bizons langs de weg; eekhoorns in allerlei vormen en maten; bosmuisjes en een rat met zelfmoordneigingen die de straat overholde; 1 slang tijdens de wandeling😱; arenden, havikken, zwanen en wat kleinere vogels; sprinkhanen, vlinders, libelles; otters; wolven; een bergschaap en ongetwijfeld nog dingen die ik vergeet…

Maar we hebben bear spray & de verrekijker mee en zijn dus voorbereid op t zwaardere werk zodra we weer in grizzly of bruine beren territorium komen want die beesten willen we echt nog zien! Christoph claimt er eentje de straat te hebben zien oversteken toen ik achterin iets nam maar daar is helemaal geen bewijs van 🙃

De kids zagen het al helemaal niet….

Hoeveel km staat er al op de teller?

Halverwege onze reis en dus 2 weken met de mobilhome en we zitten nu rond 4000km die we aflegden in USA en we zijn nu klaar om Canada te verkennen!

Hoe gaat jullie route?

We startten in Vancouver. En zakten dan eerst af naar Grand Teton & Yellowstone in Amerika (dus schuin rechts naar beneden op de kaart). We proberen niet meer dan 3-4u per dag te rijden dus deden enkele stops in de staten die we passeerden.

Nu gaan we weer omhoog richting de nationale parken van Banff/Jasper. Nadien terug verder links en naar beneden om onze camper af te zetten in Vancouver.

Wat eten jullie daar?

Fastfood eh, godganse dagen burgers en frieten. Nee zot! Christoph kookt meestal terwijl ik de kindjes klaarmaakt en momenteel is de specialiteit omelet met toast voor ontbijt. 🍞🍳 Als avondmaal scoorde momenteel de spaghetti even hoog als de steak op een bedje van verse groentjes. Maar, eerlijk is eerlijk we gingen ook al in Mc Donalds voor de big sky menu waarvan je een hele familie kan voeden voor amper $15 (=🍔🍔🍟🍟20🍗🥤🥤)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s