We rijden effe naar Calgary!

Alsof t was dat we even naar Deerlijk (voor de W-Vlaamse lezers) of Oosterlo (voor de Kempenaren) sjeesden ofzo… hadden we ons daar effe aan mispakt!!

Dat kleine bolleke op de kaart bleek een stad van 1.2mio mensen te zijn. Dus onvoorbereid gingen wij effe ne parking zoeken en een avondwandelingetje doen alvorens een kampplaats te zoeken… euh niet dus.

De hele stad bleek omgeven door wegenwerken, de spits bleek al om 15u te startten op donderdagmiddag (Canadezen werken blijkbaar 7-15u), de eerste camping op de parking van een waterpretpark. Soit, niet echt de meest succesvolle scenic route 🤣

Toen we een camping iets dichter bij t stad gevonden hadden en een openbaar vervoer plan uitgedokterd hadden voor de volgende dag, hebben we effe een supermarkt overvallen. Letterlijk eh want met honger en geen schamel koekske of boterhammeke meer in de camper was t dringend tijd om weer een stock-up shopping tripke te doen (leve de Visa). Dat en Ava had geen pampers meer dus t was van de moetes dat Meneer Bauwens schoorvoetend mee op expeditie ging in de Safeway 😜.

Bij de Van Gaelens was een tripke nr de Leclercq of Auchan vroeger op vakantie onderdeel van de activiteiten en werd zo een airco momentje in t Zuiden tussen allemaal andere merken en producten gewaardeerd als vakantie entertaibment, bij den Bauwens clan not so much precies 😜

Soit, na onze shopping expeditie wijselijk besloten te gaan koken, waske te draaien en op de camping te gaan koken. En we zijn verwend, want t uitzicht op t containerpark van Calgary en de 1000den lichtjes in de verte wist ons amper te bekoren! (Maar we zagen er de volgende ochtend wel coyotes!!!!)

Na een nachtelijk avontuur van Tine met 1min 3G om een whatsappke te sturen dat eindigde met allemaal sms’en van proximus over limiet overschreden en geen mobiele data meer, wijselijk besloten te gaan slapen…

En de vreemde haat-liefde verhouding met de stad zou blijven de volgende dag toen we de trein namen…

Zeer veel bedelaars maar anderzijds ook heel veel posh restaurantjes waar sjieke mensen op vrijdagmiddag aan de posh dinertjes startten. Een heel multiculturele stad vol wolkenkrabbers maar ver weg van het rustige en groene Canada dat we kennen. Al doen ze met de talrijke speeltuinen en parken wel bewust moeite om de mensen een Central Park gevoel te geven tussen de torenhoge gebouwen.

Maar eerlijk is eerlijk, buiten een kei goed restaurantje met heerlijk bier (en ook wel Stella/Heineken aan 10€ als exclusieve import), zalige vis-fajitas en een overheerlijke moelleux achtige brownie hebben we niet meeeega veel gedaan in Calgary 🤫

Nog just Meneer Bauwens zijn bezienswaardigheden afgevinkt van onze todolijst en dan ribbedebie weer de trein op en de mobilhome in naar Banff NP!

Overnachting: Calgary West Campground (iets buiten centrum). Een grote – ongezellige – camping die door de meesten enkel gebruikt wordt als eerste of laatste stop bij verhuur vanop Calgary luchthaven. Maar sanitair was proper. Mini zwembad, trage wifi aan de receptie, klein winkeltje, wasmachines (2 CAD) en droogkasten (0.75 CAD – half uur)

Openbaar vervoer vanuit Crowfoot (10min vanop camping) – Red line – 3,3 CAD enkele rit 90min – 10,5 CAD dagpas. Er is een grote parking aan (in principe 4u limiet) dus wij parkeerden op de parking van de Doe Het Zelver iets verder

Adresjes: Earls, 3030 23 Street NE , Calgary AB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s