Vragenuurtje van het thuisfront…

Huh, jullie hebben shorten aan, t ging toch regenen?

Ja, eerste 3 dagen stralende zon, maar geloof me na de eerste stortbui met donder en bliksem weten we dat regengerief geen overbodige luxe is als je naar hier op reis komt. Buiten 1 wandeling in de regen in Snowdonia zijn we er wel goed aan ontsnapt tot dag 10. Meestal regent t snachts op als we in de auto zitten…

Wat verbaasde jullie al t meeste in Engeland?

De wegen zijn hier super smal. Ettelijke keren spiegels inklappen, achteruit rijden en zigzaggen langs de stenen muren maar de Britten doen t allemaal even hoffelijk! Ze rijden zelf met relatief kleine auto’s en een grote portie zelfzekerheid (zelfs de stokoude bommakes). En toch steekt iedereen hoffelijk zn hand op bij t passeren! Bij ons zou er hier en daar een aardige portie verkeersagressie optreden. Persoonlijk denk ik dat t hier wel stressen is met een mobilhome of caravan. Maar mobilhomes zien we hier toch nog redelijk frequent dus blijkbaar zijn nog durvers!

De autostrades zijn nog zo iets raars. Af en toe stoppen mensen gewoon voor een cigaretje of rustpauze maar we zagen ook al fietsers! Zo op banen waar ge 120 moogt rijden 🙄 geen fietspad of niks eh. Echt zot… en niks fluovestjes!

Ze hebben hier ook iets met honden. Er staat overal aangegeven of honden al dan niet toegelaten zijn, en ze maken er een erezaak van ermee te pronken als hondjes welkom zijn. We zagen ook al hondenijs en hondenbier… laat staan de winkel vol hondenjasjes, kw’tjes en andere dingen… en in de supermarkt honden macarons, cakes en andere versierde lekkernijen gewoon bij de hondebrokken in de rayon. De meeste wandelaars in de parken hebben ook een hond bij… nuja, wij hebben 2 varkskes van kinderen mee, even leuk zeker 🤷🏼‍♀️

Vertelt eens iets over de kids?

Ava is ineens een grote meid geworden. Zonder dat we t wisten kleurt ze ineens binnen de lijntjes (als ze zin heeft), ze springt vlot van steen tot steen met coordinatie die ik haar niet nadoe, en vooral ze heeft ineens een ongeloofelijke fascinatie voor letters. Een tijdje geleden zagen we in onze straat thuis een auto met nummerplaat AVA en ik had daar een foto genomen. Op reis zoekt ze overal de letter A op borden, nummerplaten, etensverpakkingen etc en ze roept dan trots “kijk mijn naam”. Dus we leerden haar ook de letter V en toen was ze niet meer te stoppen en wilde ze iedereens naam kennen en de eerste letter. Ze is ook wel creatief, want toen ze de letter C nergens kon vinden, besloot ze de onderkant van een E te bedekken en verborg ze de beentjes om er een L voor Lia van te maken…

Lia is een gezellig kind. Geeft haar eten en ge hoort haar niet tot t op is! Ze is lichtjes gefrustreerd dat ze niet altijd zelf mag stappen zoals Ava. En ze wilt er zo hard bijhoren dat ze – in tegenstelling tot haar grote zus – zich niet geeft in de draagzak en dan zo in slaap valt de laatste 5min van de wandeling. En een taterwater zoals haar zus. Alleen verstaan we er nog niet veel van momenteel, maar wat wordt dat leuk voor ons zodra ze met elkaar kunnen spreken 🤭

Doen jullie Ava dan een pamper aan?

We hebben lang getwijfeld want Ava is al een tijdje droog en doet normaal enkel een pamper aan bij lange autoritten en dutjes. Maar, hier zitten we dus wel iets vaker in de auto en is t leven wat onregelmatiger, dus de eerste dagen had ze meestal een pamper aan… Buiten 1x na het drinken van 1L water tijdens een hete wandeling heeft ze eigenlijk nog geen ongelukje gehad. Maar toen was het dus wel een overstroming vandaar dat er ondertussen ook een keukenhanddoek tot pisopkuisvod is omgedoopt 🤷🏼‍♀️. Nu laten we haar wat vrijer al blijft t spannend als ze in slaap valt in de auto zonder…Hier zijn bovendien echt nergens pechstroken en amper tankstationstops dus als ze al naar de wc zou willen gaan op t onverwachte (per slot van rekening zeulen we haar potje mee) kunnen we echt niet langs de kant gaan staan… tijdens wandelingen lukt het haar prima zonder en ze is ook al een echte volleerde wildplasser. Als je haar laat kiezen gaat ze liever in de bush met mama, want ze haat het geluid van de handenblazers in de toiletten. Elk toiletbezoek begint dan ook met “geen lawaaaaaai”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s