Dag 12 – Wasje doen en Loch Lomond

Ok, als ik zeg dat we dringend de was moesten doen dan overdrijf ik niet. Ge wilt niet weten hoeveel kindertenu’s al stinken naar kakbroeken (Lia toch 🙄), om maar te zwijgen van hoeveel dagen den Bauwens zn laatste onderbroekske al aanheeft 🤣.

Dus, volgens de B&B man moesten we naar Helensburgh 25min verderop…. nu dat werd iets langer door een politieblokkade die den Bauwens effe probeerde te doorbreken (geen vrienden gemaakt daar 🙊). De wegbeschrijving die we kregen was “rij tot ge bijna in t water bent”… euhm juist ja zeer precieze info! Dat bleek een iets grotere stad te zijn dan we dachten maar… we reden recht naar t water en daar was toch wel geen wasserette zeker 😆 hoera voor ons.

3u parking betaald en hop er naartoe met kids in de fietskar en ne grooooooote zak vuil gerief bovenop. Bleek dat geen self service te zijn, om 15u klaar. Lap, daar ging onze dagplanning…. nuja £17 en niet zelf moeten staan wachten was wel ne goeie deal voor meerdere machines en droogkast. Maar om een of andere reden betalen wij deze reis altijd maar parkings die we dan niet nodig hebben eigenlijk 🙊

Dus wij t stad in, koffietje drinken en kids wat laten spelen en meeuwen laten wegjagen van mijn heerlijk bordje daim-cake. Ava zal vrees ik nooit een ornitologe worden want ze sprak de rest van de dag over pauwen die pik doen 🤷🏼‍♀️

Helensburgh was nog wel een tof stadje. Niet te groot en vol charity shops. Dat is toch ietske anders dan bij ons waar “de kringloop” of “tweedehands” nog altijd zo wat raar bekeken wordt door sommigen. Hier is pre-loved heel normaal en kies je gewoon welk doel je wilt steunen. Zo kon je shoppen voor alzheimer, hartziekten, oxfam, etc.

Helensburgh

Ava in t skaterspark
Speeltuin al een tijdje buiten gebruik

Nadien poogden we een deel van de toeristische architectuur route te doen maar we hadden door t sluitingsuur van de wasserette niet genoeg tijd en verspeelden ook veel tijd met een viewpoint dat we echt niet vonden en dat de locals precies ook niet wilden prijsgeven. t was een stralend zonnige dag maar de kids sliepen in de auto dus toen we dan eindelijk aan een viewpoint met watervallen waren, konden we de 45min heen en terug niet doen. Spijtig! Dat wordt morgen herkansen. We stonden 1 dag voor op schema en Isle of Skye is zo toeristisch dat dat volgens mij een afknapper gaat zijn dus ik denk dat we t schema wat aanpassen en t puur van t weer laten afhangen…

Stralende zon onderweg

Loch Lubnaig

Rondpunt kan ook kunst zijn – Balloch
Brave kids onderweg

Tegen 17u de was gaan ophalen en toen langs de kust terug nr de B&B of dat dachten we toch. T bleek 1 grote miltaire basis tussen ons en de kust te zijn dus niet veel moois gezien behalve een knotsgek hippiedorp vol met grafitti caravans en slogans over het klimaat en de regering.

In t dorpje gaan eten en daarna kon ik de auto schikken en alle was sorteren 🤗 ik heb graag orde! Christoph ging voor een lange wandeling met de 2 kids in de fietskar zodat ik een uurtje rust had tijdens het reorganiseren en terug bij elkaar zoeken van verdwaalde kousen of wegmoffelen van shorten en andere items die we echt niet meer nodig gaan hebben! De B&B man zag t effe niet meer goed komen toen zijn hele oprit vol lag 🤪

Is dat lelijk van mij dat ik na 1 dag Schotland zeg dat ik al bijna spijt heb van de eerste 10dagen in UK. T is hier precies meer mn ding. Brede wegen, duidelijk aangegeven, voorlopig niet te toeristisch en super vriendelijke mensen!

Overnachting: we boekten nog een 2e nacht bij in de B&B vanochtend. Wij hadden dat eigenlijk nog nooit gedaan zo een B&B… trouwens grappig ochtendritueel hier. 8.30 stipt staat de eigenaar in zn uniformke eitjes te bakken voor de gasten. Lieve man! Zn vrouw komt haar kamertje niet uit, volgens mij is t hij die t hele spel hier runt en zij die de cash in t polleke verteert 😝 de B&B is zoals je ziet op de fotos nogal “bloemig” maar een warm bed dat ge niet eerst zelf moet oppompen, warm water in de douche, elektriciteit en wifi… mij hoort ge niet klagen

Er was er nog eentje diep in dromenland om 8.30
Lia mocht in pyjama mee en wilde liefst verderslapen…. tot de omelet kwam!

Helensburgh adresjes:

Net buiten t centrum aan t einde van de wandeling die startte aan t water, was een grote speeltuin aan een cafetje (Kidstons Cafe Bar – Rhu Road Lower) hadden we dat vanmorgend geweten… er was ook een zwembad op de parking waar we stonden ( Sinclair Str / West Clyde Str). Misschien ideaal als je toch op de was wacht?

Adresjes: we aten in de Village Inn in Arrochar maar dachten eigenlijk dat we naar de pub gingen. Het eten was ok maar niet wauw. Kids menu was wel echt waar voor zn geld. £4.95 en dan zo een dessert inclusief… feest voor de meisjes (want ja, Lia eet alles mee zoals haar grote zus!)

Dessert!!!!
Echt bij alles willen ze erwten serveren
In Schotland waar de knappe gasten echt met ne kilt over straat gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s