Dag 13 – een rondje rond Loch Lomond met architectuur viewpoints

Na de Philip zijn ontbijt en een evacuatie van de B&B kamer die een eeuwigheid leek te duren omdat er bovenop het terugvinden van spullen die de kids in de schuiven verstopt hadden, ook nog een doos kapotte eieren uit de frigozak moest uitgepoetst worden (waardoor de lavabo dan weer verstopte en ik een poging moest doen om alles weer deftig achter te laten 🙊)

Christoph’s architectuur viewpoint route stond vandaag op t programma, t is te zeggen poging 2 na de halfsegat missie van gisteren.

Het eerste viewpoint met onuitspreekbare naam stelde niet teleur. We lieten de kids in de auto en holden om de beurt over en weer. Aan de auto stond net een doedelzakspeler compleet in outfit! En toen er daar ineens 2 boten aanmeerden vol toeristen die een toertje op het loch gevaren hadden, stond ik net Lia te verschonen op t muurtje, dus ik ben zeker dat mijn geworstel met natte doekjes en een kind dat niet bleef stil liggen met een k*k* poep ongewild op menig doedelzak-filmpje terechtkwam 🤷🏼‍♀️

Viewpoint 2 “woven sound” bereikten we net voor de ochtendspits en het gevecht voor een parkeerplaats. Daar was het bonuspunten scoren: een waterval en een kunstwerk dat leek op een ijzeren kooi! Persoonlijk vond ik dat t mooiste kuntswerk…

Ava vond het springen van de boomstam naast de bezienswaardigheid minstens even interessant! Zolang ze maar overal af kan springen is ze content… ohja en wildplassen! Dat moest natuurlijk ook gebeuren aan de waterval 😎

Viewpoint 3 “mirror box” lag meer landinwaarts en na een paar keer verkeerd gereden te zijn, Lia ververst te hebben en een broodje gegeten te hebben, vonden we t dan eindelijk verscholen in de velden. Het was een soort van hutje uit hout vol met spiegels dus vanop de straat zag je eigenlijk gewoon de reflectie van alles rondom dus goed gecamoufleerd. De kids waren ondertussen wakker en mochten nog eens een rondje lopen in de velden (voor Lia… lees je dit als tenu 4 onder de modder smodderen)

Achteraf was t best al wel laat dus we besloten niet meer terug te rijden tot gans het stukje van gisteren waar we de wandeling aan de Bracklinn Falls moesten overslagen (2km/45min of een wandeling van 3u).

We reden een stukje van de route terug om verder te kunnen rijden richting Oban. Initieel was t daar de bedoeling om de ferry te nemen en Mull te bezoeken maar we kwamen erachter dat de wandeling die ik voor ogen had daar 13km zou zijn en de weersvoorspelling was toch ook niet super… Dus we besloten dan toch maar om de scenic route te nemen richting Oban in plaats van ons te haasten voor de ferry van 18u. Doel was daar ergens camping zoeken voor vanavond.

Onderweg stopten we bij Kilchurn Castle. Een kasteelruine hoe het moet zijn. En vooral, helemaal gratis!

Op de parking begon t voor t eerst van de dag wat te miezeren maar we hadden er goed oog op en begonnen zonder regenjassen aan de wandeling…. woeps! Effe plensten we goed nat, maar Ava was vol lof over de tunnel waar we zijn gaan schuilen (de kasteelpoort). Als je haar trouwens vertelt over een kasteel of grote toren, begint ze steeds weer over “ik heb thuis een blauwe glijbaan” en daarna moeten we de kleuren beantwoorden van de glijbaan van Vanessa of Elena of Nore. Echt zotjes. En dan komt er ook altijd t verhaal van “Emma is van de schommel gevallen”… en op de creche zit er helemaal geen Emma en is er ook geen schommel dus Stefanie M – Als je dit leest – ik denk dat ze t over jullie oudste heeft 😜.

Soit, het kasteel was prachtig en de terugrit konden we wandelen zonder regen. Ondertussen sloot het kasteel en waren we bijna alleen op het domein. Zeker ook de moeite als het na sluitensuur is. Moet prachtig zijn voor avondfoto’s op statief!

We besloten t laatste kasteel vlak voor Oban te laten voor wat t was want hadden al een tijdje geen campings meer gezien. We reden over de Connel brug (weg uit t stad) en deden t ene dorpje na t andere. Nergens campings, noch B&Bs (en als je er al tegenkwam overal met “no vacancies” ) Ondertussen was t al ruim laat en de kinderen moesten gesust worden met nog maar eens de cd kinderliedjes. (“Stop mama niet meezingen”)

Toen we eindelijk een camping vonden in Barcaldine stond ze stampvol. Verder rijden bracht geen soelaas want de volgende farmstay was enkel voor mobilhomes. Maar, de eigenaar wist wel nog een relatief nieuwe camping dus we reden een 15tal km terug en vonden landinwaarts iets dat niet aangegeven was! Prachtig nieuwe camping met uiterst vriendelijke Ozzie surferboy aan de receptie. “Voila opgelost” zou Ava zeggen!

We kookten pasta terwijl Christoph de tent opzette en kropen nadien allemaal samen onder de wol toen de eerste regenbui zachtjes op de tent begon te tikken.

Overnachting: Highfield Holidays camping, £24 voor 1 nacht. Camping voor tenten en mobilhomes. 3 Kiel Kroft, Benderloch. Sanitair in propere containers. Restaurant en Fish n Chips in de buurt. Oban niet zo super ver dus als je zoals ons na etensuur arriveert is dat een optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s