Dag 15 – de regio van Loch Ness

Na een snelle douche en het opkramen van de tent gingen we naar de eerste watervallen van de route. Christoph liep ernaartoe maar ik bleef bij de slapertjes in de auto. Nadien deden we de niet toeristische kant van Loch Ness. Het reed er vol met mountainbikers… volgens mij deden die de 150km rond het meer als dagtocht.

Inverness bereikten we na een wirwar van bochten tussen de bomen. Steeds was het meer van Loch Ness niet ver en probeerden we het monster te spotten. Geen geluk 😂. Nessieland en het visitor center lieten we aan de bussen Chinezen en Japanners en de reden recht door naar het kasteel van Urquhart. Wat een pech de parking stond vol en een mannetje wees ons op het bordje “no queuing”. We reden voorbij en nog een rondje en nog eentje na een kwartier en toen… plaats! Nu moesten we wel bezoeken!

Onze smalle pannelat paste door het kasteelraam 🙄

Het bleek een prachtige ruine te zijn. Wel heel druk en toeristisch maar zijn geld meer dan waard vond ik toch (£24 – kids onder 5j gratis). Ava speelde keukentje in de oude keuken ruine en maakte imaginaire macaroni voor papa en was dan boos nadat ik in het bord denkbeeldige rijstpap was gaan zitten 😂

Het bezoek werd halt toegeroepen toen Ava na een dik uurtje besloot dat ze dringend pipi moest doen (en toiletten waren weer gans naar de ingang terugwandelen) dus er zat niets anders op dan van in de cafetaria nog wat na te genieten (hetgeen Lia deed met erwtensoep en 2(!) bananen.

We geraakten nog even aan de praat met vriendelijke Nederlanders die naast ons geparkeerd stonden, kregen wat tips voor Isle of Skye en besloten verder te rijden naar het noorden. Ullapool had volgens onze wegenkaart een camping dus dat werd de eindbestemming…

En zo maakten wij rond 19u op de camping, bij miezerregen en geworstel met onze in de knoop geraakte buitentent voor het eerst kennis met de befaamde Schotse midges… ROTBEESTEN.

Er zat niets anders op dan de kids op te sluiten in de fietskar hetgeen een insectennet heeft. Want Deet, de kinderinsecticide en de insecten-stickers hielpen echt niets…

De avond brachten we door op restaurant. Koken buiten bij die beesten die zelf door jeansbroeken bijten (auw!) was gewoon geen optie.

Overnachting: Ullapool camping aan de boothaven (opgepast super veel midges in deze regio) – £19 voor onze kampeerstek naast de mini speeltuin. Late arrival dus je kiest gewoon een plaatsje en betaalt s morgens tss 7 en 10.30

Etenstip: The Seaforth Bar & Restaurant, duidelijk de place to be. Maar eten ging supersnel en wij zaten buiten op overdekte terras en hadden dan meteen plaats. De zaal boven was zelfs nog gesloten dus ze kunnen best wat aan. Schappelijk. £62 voor 2 hoofdgerechten, 2 gangen kids menus en drank.

https://www.theseaforth.com

2 gedachten over “Dag 15 – de regio van Loch Ness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s