Dag 16 – het Noorden verkennen

We werden in Ullapool zowat opgevreten door midges tijdens t afbreken van de tent dus besloten om alvorens te vertrekken toch “Smidges” ge kopen in de buitensportwinkel. Dat is samen met een muggennet dat eruitziet als een burka blijkbaar het enige dat helpt tegens die snertbeesten.

De buitensportwinkel was pas open om 10u op zondag dus wij erboven naar het koffiehuisje voor ontbijt👌🏻. Café Margot had zelfs een fisherprice keukentje en kassa om de kids te entertainen. En zalig veel koffie en thee om uit te kiezen en echt lekker ontbijt. Om 9u konden we nog uit zowat alle tafels kiezen, om 10.30 was t vechten en mensen wegkijken…

We besloten de kleine baantjes te nemen verder naar het noorden en het stelde niet teleur. De eerste 2uur in de miezerregen maar daarna zigzaggen door prachtige landschappen met rotsen, waterpoeltjes en hier en daar boerderijtjes.

Stac Pollaidh

Lunchen deden we in Peet’s restaurant in Lochinver! De moeite! Rond 12.30 doenbaar, toen we vertrokken wederom wachtlijsten voor een tafeltje maar in t dorpje waren ook niet super veel andere opties.

Seafood chowder – GODDELIJK

Na de Rock route van vanochtend, startten we aan de Assynt coastal route richting “Point of Stoer” waar je prachtig kan wandelen aan een vuurtoren. Ava kroop eens in de draagzak van Lia (zoals vorig jaar) en Lia kroop in de zak op Christoph’s buik… (ook zoals vorig jaar toen ze nog maar zo een 7kg was)

Omgekocht met 2 smarties om te lachen 🤷🏼‍♀️

Het pad vonden we niet -> dom want bij terugkomen zagen we een duidelijke pijl op de parkeerplaats waar we boenk langsgelopen moeten zijn. Nuja, echt verkeerd lopen kan je niet want je wandelt/ploetert door veenachtige struikjes en zolang je de vuurtoren kan blijven zien, weet je steeds weer welke kant t uit is (en anders val je in de zee dus verkeerd lopen moet echt al straf zijn). We deden een stevige wandeling van een dikke 2uur. Ik snap nu waarom sommigen laarzen aanhadden, had ik beter ook gedaan want mn schoenen en sokken kon je uitwringen en mn jeans moest hipster opgerold worden om het nat te verbergen! De kids sliepen beiden in de draagzak. Nadien speurden we nog wat naar orkas en walvissen die hier vaak gezien worden maar op een paar zeehonden na viel er niets te zien…

In Stoer is er ook een zandstrand waar een paar dappere kinderen in zee zaten maar dat leek ons toch te zot bij 13graden!

Initieel dachten we nog tot Durness te geraken maar de camera staat vol prachtige landschappen en we moesten gewoon telkens weer die auto uit voor fotos.. we reden snel tot Scourie voor de camping die op de kaart stond en checkten net voor 18.30 in op de camping met prachtig uitzicht!

Ava leest een verhaal voor

Ava zaagt al 2 dagen in de auto om naar de winkel te mogen (ze wilt lekkere koekjes) en we deden een poging in t kleine winkeltje aan de camping… dé supermarkt van Scourie. Maar we kwamen van een kale reis terug. De helft van de conserven zag eruit alsof ze al een oorlog hadden meegemaakt, de verse dingen waren echt niet koosjer dus we kochten niks. Dat wordt morgen weer op zoek naar pamperdoekjes, koekjes en kindermelk… ocharme Ava vraagt bij elke viewpoint “is t nog open?” (Doelend op de winkel want de eerste superette vandaag was gesloten wegens zondag en dat is haar nogal bijgebleven… )

Overnachting: Camping Anchorage in Scourie £18. Het dorpje heeft ook een speeltuin, camping een wasserette en bar. Vraag bij op voorhand boeken zeker naar een zeezicht plaats!

Adresjes: Café Margot in Ullapool & Peet’s place in Lochinver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s