Dag 17 – terug afzakken naar beneden richting Skye

Na een gevecht met een zeemeeuw die onze binnentent bij t krieken van de dag binnenbrak & de vuilzak vol blikjes en pampers mee naar buiten sleurde om een inieminiebeetje brood onderaan de vuilzak te bemachtigen, was ik klaarwakker. Tegen dat de rest wakker werd (de kids slapen hier steeds tot ongeveer 8.30!), had ik al een deugddoende douche genomen zonder pottekijkers, flesjes gespoeld en konden we snel starten aan het afbreken van de tent.

Ochtendflesje

Missie vandaag: naar de supermarkt en afzakken zo dicht mogelijk richting Skye.

We reden daarom terug naar Ullapool.

Onderweg kwamen we het Ardvreck kasteel tegen. Een prachtige ruine, hier moesten we wel uitstappen… prachtig trouwens als je een wildkampeerplaats zoekt. Een parking en ook veel plaats langs de weg, een zandstrand en die schone ruine omringd door grasveldjes… mega aanrader! Iets verderop nog een ruine van een oud landshuis ook. Knappe locatie!

We reden snel verder naar Ullapool waar we aan het tankstation de weg naar de dichtsbijzijnde supermarkt vroegen (Ava vroeg bij elke stop nog steeds “is t open?” “Kunnen we koekjes kopen?”). De Tesco bleek achter onze camping van vorige keer te liggen…

Na een mama-dochter hamstertrip voor groeimelk, koeken, frisdrank, fruit en snoep bleek t lunchuur en belandden we terug in het restaurant van enkele dagen eerder. Veel van de vis-kaart was niet voorradig en eerlijk gezegd viel t vlees wat tegen. De kids waren ook niet zo flink en de bediening nogal traag dus ineens was t veeeeel te laat.

Ik ga dat koekje bij mn stoofvlees missen thuis!

Snel kids in de auto geladen en doorgesjeesd richting Skye langs een scenic route rond Loch Maree.

Op een gegeven punt kwamen we aan watervallen en een idyllische plaats voor fotos aan het meer. FOUT! Nog voor t statief stond waren de kids al opgevreten door midges en snel holden we snel terug in de auto. De Victoria watervallen sloegen we dan ook maar over 😥.

Google leerde ons dat er een camping was in Lochcarron. Basic en sommige zouden het meer een grasveld vlak voor het veld van de varkens noemen, maar voor 1 nacht was t ok. We maakten snel vrienden met 2 Franse motards die met 2 mini hondjes op de motto tourden. T is te zeggen, zij konden wel wat van onze Smidge gebruiken (en waren stiekem jaloers dat Christoph t laatste beetje rode wijn al had uitgeschonken – op hun motto was geen plaats meer voor inkopen want alles was precies gepast in alle motto koffers). Een regenbui riep t sociaal onderonsje halt toe en we kropen allen vroeg onder de wol.

Overnachting: The Wee Campsite in Lochcarron, £15. Een 10tal camperparkeerplaaten en ruimte voor enkele tenten. Kids gratis maar onze grote familietent was £10. Hadden we een kleinere tent gehad waren we voor £10 gesteld… super goedkoop dus!

Afval wordt flink gesorteerd en de emmer foodscraps gaat meteen bij de varkens.. enkele picknickbanken en een waslijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s