Dag 21 – file en regen… zucht

350km – 7u rijden… Amai, wie dacht dat wij in België rotverkeer hebben, think again. We stonden net zoals gisteren in files op plaatsen waar we eerder zonder problemen reden. Gewoon van de drukte.

Als je t verkeersbericht hoort, staat zo wat heel Engeland vast. Auto’s in panne, ongelukken, delen van de autostrade afgesloten, een Ed Sheeran concert dat voor overvolle autostrades zorgt, een brug ingezakt, en de winnaar is Invergarry waar een boom op de weg ligt en de mensen 154mijl moeten omrijden (dat is pakweg 200km 😯)

Tegen 16u waren we eindelijk rond Carlisle wat ik gisteren in de gps stak. We stopten enkel een keertje om te lunchen en de kids op de speeltuin te laten ravotten. Ergens op het bord van de autostrade stond “farm shop” en ik was al lichtjes teleurgesteld want had graag deftig gegeten maar ooooo wat een verkeerde inschatting was dat. Geen klein kotteke waar een boerin haar eieren sleet, maar een hipster restaurant met super grote cadeau winkel a la Dille en Kamille waar ik me gelukkig kon inhouden! Nee, we komen zonder cadeautjes naar huis dit jaar..

Na een ongelukje van Ava besloten we in Appelby-in-Westmorland de bordjes van de camping te volgen en de rest van de route voor morgen te houden. Echter, “the wild rose” bleek een vakantiepark waar ook alle stacaravans (ooooh een droge nacht!) verhuurd werden (helaas alles volzet). De pizza rook we heerlijk maar bon… de eigenaar toonde Christoph iets op zn gsm waar we wel terecht zouden kunnen… een camping in Bolton iets verderop die google niet kende. Volgens mijn gsm reden we recht naar een industriepark…

Maar niet dus, een prachtige boerderij met paarden, kalfjes, pauwen, kalkoenen, kippen, eenden waar ze een deel gebruiken voor stacaravans of hopeloze kampeerders zoals wij 😂. We gingen even informeren en geen probleem! We mochten onze tent op een vrij stukje zetten!

De buren hadden hun tent aan 🙊

De eigenares raadde ons aan om nr de pub in t dorp te gaan eten. Na een dag auto zitten in de regen klonk dat wederom heerlijk. T was ook echt een classy restaurant met super lekker eten. En dat vonden Ava en Lia ook want in een wip waren de borden met puree en worst op. En dat gratis ijsje lepelde Ava rustig gans uit. Lia daarentegen brulde van enthousiasme telkens als Christoph net iets te traag was volgens haar 🤭

Overnachting: Bolton Mill Holiday Park, £20 voor 1 nacht, Graeme & Barbara Butterworth, bbworth@btinternet.com; tel 017683 61363; mob 07778 104118; Bolton Mill, Bolton, Appleby-in-Westmorland, Cumbria, CA16 6AL

De toegang tot onze wei
De andere kant van de boerderij voor de stacaravans

Adresje: the new crown inn – aan de kerk in Bolton. We aten hoofdgerecht & dessert, met dranken £66. En echt alles wat uit de keuken kwam zag er heerlijk uit.

Lamb shoulder – waarom eten wij eigenlijk zo weinig lam thuis? Dat is heerlijk!
Voor die ene keer dat we maar 1 menu bestellen voor hen, is t bord uitlikken. Gelukkig wel 2 gratis ijsjes gehad!
Cheesecake… mijn favo dessertje. Ga ik ook missen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s