Dag 22 – De boerderij en onderweg naar Folkestone

Wauw, de boerderij was een hit. De eigenaars waren super vriendelijk en we gaven onszelf in pyjama en katsjoe botten een rondleiding in alle stallen en weides 🙊

De racepaarden die in de “molen” moesten opwarmen waren stiekem onze favorieten. De eigenaars waren net ook gestart met kweken met “gepensioneerde” merrie Minnie en hadden een prachtig veulentje Sally van net geen half jaar oud.

En dan de pauw die na een half uurtje eindelijk zijn staart eens open zette…. sjiek Hopelijk onthoudt Ava nu eindelijk t verschil tussen een meeuw en pauw vanaf nu, want dat was deze reis een moeilijk puntje… 🙃

De warmte lamp met kuikentjes
Kalfjes kijken

De labrador, Sally en Minnie en in de verte de boerderij en onze tent
Veulen Sally en mama Minnie

De paarden loopmolen
Ons stukje grond naast de traktors en met zicht op t entertainment van de kippen en pauw
Prachtige pauw… of was t nu een meeuw? 😜

De zotte boederij-kat

Het tent afbreken werd verstoord door luid gegil van Lia. Verdorie. Na 3 weken opletten was er toch wel niet een wesp in geslaagd haar te prikken, net onder haar oog…. we kregen haar niet getroost, een angel was er niet zichtbaar en echt dik werd t niet. Ik ging even snel moederlijk advies inwinnen bij de boerin. Ze hielp Lia insmeren met een wondermiddeltje, haar man die hyper allergisch is kwam oordelen dat Lia gelukkig niet allergisch reageerde en we kregen veiligheidshalve het telefoonnr van hun huisarts en de aanwijzingen naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis mee… ocharme het arme dutske, zelfs koekjes en melk konden haar niet paaien. En elke keer ze bijna in slaap dommelde, schrok ze gillend wakker en beleefde ze de wespensteek precies opnieuw… schuldgevoel bij ons alletwee!

Gelukkig stond er vandaag alleen maar rijden op t programma: eindbestemming Folkestone. Daar hebben we een hotel geboekt voor de laatste nacht want om 10u in de wachtrij staan aan de eurotunnel na een kampeernacht is onbegonnen werk!

En stiekem verwachten we niet veel van die laatste nacht op een typische doorreis-bestemming. Maar nuja, hopelijk kunnen de kids in bad en kunnen wij nog eens lekker warm douchen en deftig slapen!

Stiekem kan het niet snel genoeg gaan. Als we dan toch op weg zijn naar huis, heb ik nog t liefst een teletijdsmachine die me naar huis kan teleporteren dan een dagje auto zitten (in de stralende zon…grrrr!)

Een paar ruststops, een grote brug rond Londen die dan ineens toll-route bleek te zijn (gelukkig mag je tot middernacht de volgende dag online betalen), een paar pamperstops en voila… we waren in Folkestone.

Het hotel was niet veel soeps (overvol en zoals verwacht vergane glorie) maar de kids namen een badje (mogelijks de kamer onder ons ook van al dat gespetter 🤣), we lieten door de damp van t bad kort het brandalarm afgaan (woeps… maar we waren duidelijk niet de eerste want op de badkamerdeur stond “dichthouden om brandalarm te vermijden, we hadden alleen niet gedacht dat dat een kwartier nadien nog van tel was 😬”), en we besloten de Minions & Too Fast Too Furios 8 te kijken op onze kamer gezien Lia al sinds s middags koorts had en duidelijk uit haar doen was vandaag.

Folkestone – zicht uit t hotel

Terug in de beschaving… met bedden en een TV… wow

Overnachting: The Grand Burstin Hotel Folkestone, The Harbour, Folkestone (£89)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s