Dag 6 – Off we go! Vättern meer here we come

Eindelijk van t eiland, maar er wachtte ons nog wel 1 allerallerlaatste stop, je weet wel dat enige waarvoor we gekomen waren: Borgholms kasteelruine.

We parkeerden ons op de “Solliden castle” parking juist achter de hoek (gratis en geen kat te bekennen rond 10u). T was een beetje om te lachen, een giga parking waar we perfect met zicht op t kasteel hadden kunnen overnachten… de ruine was maar een kort wandelingetje door t veld. We waren niet meteen van plan om effectief binnen te gaan maar dat was buiten Ava gerekend… Ze leerde namelijk onlangs over ridders en jonkvrouwen op school en wilde persé binnen (kids gratis, volw. 100 Sek pp) En zo dwaalden wij met ons plannetje door zalig frisse erkers, wandelden we op de grote buitenmuren van de verstevigde burcht en waanden we ons even ridders en jonkvrouwen in de talrijke kamers.

We bleven een dikke 2u en reden na de lunch door in de hoop dat de kids tijdens t kilometers wreten in de hitte weer eventjes een tukkie zouden doen. Eerst moest uiteraard de CD van de Leeuwenkoning geluisterd worden… wel leuk hoe Ava nu bij de liedjes effectief de scènes kan ophalen en vertellen aan Lia… halverwege de Kapitein Winokkio playlist had ik 3 snurkers en kon ik eindelijk een roadtrip waardige spotify lijst opleggen (papa, nog es merci voor t familie abonnement!)

We reden een ganse middag, zagen de temperatuur een kleine 10graden dalen en vonden een prachtige wildkampeerplek aan het Vättern meer ergens tussen Askersund en Tiveden NP waar we morgen willen gaan wandelen.

Terwijl ik met de kinderen ging kennis maken met Ada en Jérôme (eindelijk vlaamse kids!) zorgde de kok voor een nieuwe sterren maaltijd. Lang leve de diepvries en vacuum vlees! We aten een heerlijk kipfiletke van de Vleeshove met rijst en zoetzure saus à la camping Christoph.

Nadien gingen we nog eens lekker soppen in t koude water… lees, de kids zwierden hun kleren uit en de rest van de foto’s zijn voor de privé collectie 🤣

En niet veel na de kids vluchtten wij voor de muggen ons bedje in. Moe maar voldaan!

Overnachtingsplaatsje: kustweggetje vanuit Olshammar, zijstraatje zonder naam van Hinstorfs VSF. GPS N 58° 44′ 2″ E 14° 48′ 0″ (lat lng)

PS En ja, we skipten dus Vimmerby en Astrid Lindgrens Värld. Bij 30graden in een druk pretpark leek ons minder ons ding en gelukkig weten de kids niet wat ze missen en hebben we dus altijd nog es een reden om terug te komen! Zoals ik eerder schreef… “kiezen is verliezen” hier… Pataholm en Timmernabben lieten we ook schieten ondanks de warme aanbevelingen van Magali.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s