Zweden weetjes

Je rijdt overdag met je lichten, ook al is t hier 25graden, totaal niet bewolkt of mistig en wordt t hier s nachts amper donker in t Noorden.


Zweden zijn kampioenen in gratis droge toiletten, voorzien van WC papier en matige HUDO-stank… tenzij ge natuurlijk zwanger en extra gevoelig voor geurtjes bent…


Een echte Zweed gaat op pad met een klein frigotasje (of als echte frigobox toerist zelfs gewapend met plooistoelen). Op elke wandeling vind je immers gratis publieke bbq plaatsen. Soms zelfs nog voorzien van gekapt hout of een stapel droge takken. De echte grillen rap een worstje dat 3x zo lang is als hun sandwichke en wandelen dan verder.


Speeltuinen… nog zoiets typisch. Elk boerengat heeft wel eentje om kids te entertainen. Een grote stad zoals Malmö heeft er zelfs 200… allemaal mooi uitgerust en proper.


Je ziet dat Zweden uitgerust is voor mensen die wildkamperen. Het Allemansrätten is echt ingeburgerd (of toch zeker in de zomer nu). Op de grote autosnelwegen zie je op de meeste parkings grote vuil containers en je vindt relatief makkelijk plaatsen om je wc-bak te ledigen. Vuil water lozen is soms wat zoeken en omdat we enkel drinkbaar willen aanvullen rijden we soms met een halve tank rond maar dat deert ons eigenlijk niet gezien we toch niet elke dag douchen. Meren genoeg!


Zwemmen in meren is bijna een must als je naar Zweden komt. De eerste dagen namen wij genoegen met onze voetjes onderdompelen. En soms moet je wat stenen overwinnen, maar als je dan een strandje vindt met zand & waar t niet meteen te diep gaat voor de kids… obligatoir dipke!

Fika is het meest Zweedse vanal, namelijk een kletspauzeke met koffie en heerlijke zoetigheid… mmmm lekkere worteltaart en hemelse chocoladetaart of blauwbessen muffins. T staat allemaal nog op mn todolijstje. Die koffie mag Christoph wel hebben 😂

En uiteraard is dit lijstje nog maar een aanzet van de dingen die ons de eerste week t allermeest opvielen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s