Bedrijfsbezoeken rond Avis

Buiten netwerken en wat toeristische trekpleisters stonden er ook 2 bedrijfsbezoeken op t programma deze week!

Vanuit Avis namen we de bus naar een dorpje iets verderop waar we t Portugese zusterbedrijf van een diepvriesgroentjes bedrijf uit Ardooie gingen bezoeken.

De Portugees met t beste Engels werd afgevaardigd om ons in ons sexy plastieken jasje en rood haarnetje mee door de fabriek van D’Artico te nemen.

Amai, letterlijk grote ogen getrokken. We zagen de hele productielijn en leerden bij hoe gegrilde paprika’s en erwtjes in die zakken raken. Hetgeen mij t meeste bijblijft is hoe manueel ze de butternuts moesten verwerken… achteraf bleek de andere groep te weten dat dit te wijten was aan een kapotte machine, maar… toch… ze moeten t maar doen! Amper 650€ netto voor een 40u week in shiften. In België heeft een werkloze zelfs meer! En grappig waar dan de technische mensen op gelet hadden: waterbekkens met plastiek, afvalwater verwerking, de stadsinrichting versus de bedrijfsinplanting etc.

Tijdens de lunch werden we verwend in een restaurant dat duidelijk door de bedrijfsleiding gebriefd was om ons goed in de watten te leggen! Voor t eerst geen vis als hoofdmenu maar vlees met handgesneden frietjes 🥳. Na 2 dagen met telkens een 3 gangen menu en vooral vis en schaaldieren was dat na mijn voedselvergiftigingske van een fout schelpke meeeeer dan welgekomen!

De namiddag brachten we door op het wijndomein van Herdade Fonte Paredes waar een uitgebreide tasting op t menu stond na een rondleiding in de kelders. Uiteraard bleef t bij mij bij ruiken, maar Christoph kon dan extra proeven 🤭. We sloten de tour af in de wijngaard waar we net t geluk hadden om t snoeiproces te kunnen inspecteren. En misschien is er nu wel een wijnrank-takje in de valies meegesmokkeld. Misschien eh… nu hopen dat t wortel schiet! Wijn van 60€ de fles (1 rank is zodra ze volgroeid is blijkaar 1 fles) zou niet slecht zijn eh… nu enkel nog evenveel zon en even goede bodem zoeken👌🏻. Enkele mannen verdwaalden in de ogen van gids Monica en gingen nog met de quad door de wijngaard crossen… boys will be boys…

Na de rondleiding konden we even in t hotel bekomen voor we opnieuw in t restaurant verwacht werden. De infinity pool was helaas veel te koud om een zwemmeke te wagen (dus tja, dat zwangerschapsbadpak kocht ik voor piet snot ☹️) dan maar eventjes een badje en een dutje. Voor t eerst in 5j ongestoord in bad zonder een kind dat aan de deur staat te jengelen… puur genieten!

Na t diner sloten we de avond af met een -moeilijke- quiz… yes, gewonnen! Maar vooral goed gelachen! T werd weer veel te laat, al sloot ik de avond als eerste af 🤪

En ja we kochten wijn… de volgende camion diepvriesgroentjes richting Ardooie zal een palletje of 2 vol kistjes tellen 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s