Cascais – Cabo Da Roca – Fatima – Avis

Gisteren kwamen we veel te laat aan in Cascais. Tijdens de vlucht was er namelijk het valieswiel van een medegroepslid afgebroken en moesten er op de luchthaven nog wat papieren ingevuld worden… Daar stond de groep dan. Zucht.

Een uurtje later konden we ein-de-lijk de chauffeur zoeken die ons uit Lissabon zou loodsen richting het kuststadje Cascais waar we de eerste nacht verbleven in een hotel met zicht op zee….

Helaas viel daar door de enorme vertraging onze wandeling naar t kasteel uit de boot. 4km heen en 4km terug (waar ik voor mezelf al een deelstepje in gedachten had omdat ik ondanks t oppeppen wist dat 8km in redelijk zwangere toestand wel een uitdaging zou zijn) werd geschrapt en vervangen door… een cafetje achter de hoek. De Belgen hadden dorst hoor na zo een onderweg dagje! Een mini wandelingetje in t oude stadsgedeelte werd gevolgd door een verkwikkende douche en effe rustig bekomen op de hotelkamer… rara wie er nog een powernapke in squeezde 🙊

Vervolgens opnieuw de bus op naar een mega sjiek zeevruchten resto een beetje buiten t centrum. Furnas do Guincho moet ongetwijfeld ook een prachtig uitzicht hebben, maar helaas was t al pikdonker toen wij aankwamen… Na de nodige kreeft en hipster cocktails en wijntjes (niet voor mij!) besloot de groep om nog even de live music in de Irish Pub te checken… voor sommigen werd het laat, heel laat…

Wij hadden echter t lumineuze plan om toch nog even onder ons 2tjes de stad in te trekken op ontdekkingstocht. Toen de wekker om 7u afging, was er even getwijfel tot we de gordijnen openden en een prachtige zonsopgang spotten… snel een trui overaan getrokken en buiten!!

Het mooiste aan onze ochtendwandeling was dat we buiten de oude herenhuizen en prachtige kasseistraatjes vol motiefjes ook weer leuke streetart troffen!

Nadien snel naar t hotel, douchen, inpakken en t ontbijtbuffet verkennen!

Rond 10u vertrok er een “mannenbus” en “vrouwenbus” richting Cabo Da Roca, het meest westelijke punt van Europa. Daar kregen we een uurtje ter plaatse… Christoph daalde de kliffen naar beneden af, ik waagde me niet tot een ganse afdaling maar genoot bovenaan van zon op mn snoet en het geluid van golven tegen de rotsen…

Na t verkennen brachten onze busjes de groep naar Praia da Adraga waar er opnieuw een restaurantzaaltje voorzien was. Wederom een menu om je vingers bij af te likken! Vis, schelpen, gamba’s en een heeeeerlijke cheesecake als dessert. Ettelijke uren later blijkt nog maar eens dat we een zeer bourgondische groep mee op pad hebben en het netwerken echt wel dé focus is in de dagplanning….

Nadien een dik uurtje bus tot Fatima. Helaas, ook hier kwamen we pas na zonsondergang toe… De zon gaat namelijk al onder om 17.29 en wij arriveerden pas 17.45… Wel heeeeeeel jammer vonden wij 2tje. Hoewel t voordeel van onze late arrival wel was dat we t hele bedevaartsoord zo goed als voor onszelf hadden…

Nadien bleek ons hotel nog bijna 2u verder te liggen. Die bbq om 20u hebben we nooit gehaald. Rond 21u kwamen we pas in t hotel aan en vertrok Christoph nog mee voor t diner. Ik besloot te genieten van de mega kamer en mn maag wat rust te gunnen gezien mn bioritme gaan BBQ’en rond 22.30 Belgische tijd toch wel wat te veel van t goede vond 🧐

Benieuwd naar morgen…

Hotel Cascais: Hotel Baia. Groot centraal gelegen hotel met zicht op t strand vanuit de meeste kamers. Geen giga kamers maar ruim voldoende en proper. Bovendien is ontbijten met zicht op zee niet mis… Zwembad op de bovenste verdieping was helaas enkel open 8-18.30 dus dat kregen wij er niet meer in gesqueezd.

Hotel Avis: Herdade Da Cortesia. – prachtig luxehotel met enorm grote kamers, badkamer met ligbad en prachtig interieur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s