Portugal here we come!

Den ambtenaar uit ons gezelschap (oh nee wacht dat zijn we nu alletwee… HIJ dus) is lid van Tedewest. Een vzw die alle technische diensten van de verschillende West-Vlaamse steden verenigt.

Toeval wou dat die in 2020 een studiereis mét partner organiseerden waar wij gretig op intekenden… richting Portugal, een land dat al een tijdje op ons lijstje prijkt!

En toen kwam corona en werd alles een jaartje uitgesteld. Op zich geen mega issue want ondertussen is oma op pensioen en had ze zich gelukkig nog niet bedacht qua babysit duties… yes probleem 1 van de baan! De kids konden op hun Kempische tongval gaan oefenen in de parel der kempen! En oma en opa maken er zelfs een gans nichtjesfeestje van deze week. Moeder en vader kochten nog wat schuldgevoel af met een doosje Lego Friends voor beide kids 🙊

Volgende hurdle ergens in t voorjaar toen de nieuwe data bekend gemaakt werden…mijn uurrooster wijzigt uiteraard elk jaar. We waagden toch een gokje en betaalden de volgende schijf… Maar t bleef spannend, t was door Covid uiteraard niet evident voor de planningsdienst van HOGENT dus dat uurrooster bleef een staatsgeheim tot 2weken voor t academiejaar. T was dus lekker onzeker of ik überhaupt mee kon, maar lang leve de ene dag verlof in t onderwijs en een collega die mijn klas deze week erbij neemt!

En ondertussen is er natuurlijk ook een mini Bauwenske onderweg die maakt dat vliegen ineens toch een gans andere belevenis wordt: Zwangerschapssteunkousen voor tijdens t vliegen (ik bespaar u de uitleg van luchtdruk die ik toch al lang vergeten ben), een recent attest van de gynaecoloog (dat ze niet eens vroegen), fouilleersessies van een jonge security agente (die de broeksband moest voelen en verloren tastte in de verschillende lagen zwangerschapskleren 😝). En dat is dan nog los van Covid mondmaskers en PLF formulieren enzo…

Maar soit, we zijn er mee weg… Na een hele vroege pickup in Kortrijk en een busritje langs Lichtervelde en Brugge kwamen ruim op tijd aan in Zaventem. 2,5u vliegen later stonden we op Portugese bodem. Klaar voor de eerste avonturen. Tot snel!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s