Vancouver Island – deel 6 – Terug naar af…

Dag 98

We hadden de meisjes bij t slapen gaan beloofd dat als t meteen muisstil was, zij vanochtend mochten kiezen wat ze op hun pannenkoeken wilde. De suiker was immers op. Ava ging voor gummybeertjes topping en Lia voor een bol vanille ijs… de rotverwende scheetjes! 

Snel alles inpakken… alle ja, “snel”. Ongelooflijk hoeveel spullen er op die 3 dagen weer in de stacaravan verzameld waren. De eerste zaken van eten en kapotte kleren/schoenen werden weggegooid… t zit er bijna op eh. 

We besloten voor de laatste keer deze reis toch nog eens te proberen die beroemde springende zalmen te zien en reden terug naar de Quinsam Fish Hatchery. Voor t geval we die beer nog eens zouden zien, liepen we rond met Noah in de draagzak. 

Gelukt! Hoog sprongen ze niet, maar we zagen er 100den!

Weggesmolten reden we terug naar Campbell River op zoek naar de Willow Point waterspeeltuin! De meisjes amuseerden zich rot. En misschien werden mama en papa ook wel wat nat.

Nadien reden we door naar ons laatste adresje op Vancouver Island: de trailer van Tim en Kerry in Qualicum Beach. Deze boekten we pas tijdens onze reis en als je onder de 200€/nacht wilde blijven was er echt amper keuze. Maar hej, wij zijn mobilhomes gewend dus komt vast helemaal goed 🤗

Eigenlijk wilden we nog op resto gaan voor onze laatste avond en het zandsculpturenfestival in Parksville meepikken op 10min van ons adresje. Maar, mama met migraineaanval besliste er anders over. Het werden pizzabroodjes in de tuin van onze airbnb eigenaars. Bij gebrek aan de conserven die we al achterlieten… lekker krokant in de microgolf want de gas kregen we ook niet uitgedokterd 😕. En t was gewoon te warm om er veel energie in te steken…

Overnachting: Airbnb – trailer in Qualicum beach, maar wel landinwaarts dus veel strand zie je niet. Wel Tim zn schrijnwerkers atelier in de brouse rond hun huis. Genoeg privacy, maar de trailer verduistert niet goed dus meer dan 1 nachtje zou ik niet doen… de kids hingen t twee uur uit voor we ze effectief in slaap kregen… 🙁

Dag 99 

Een rustig laatste volledig dagje om af ge sluiten. Om 9u moesten we weg zijn uit de trailer om tijdig bij de overzetboot in Nanaimo te geraken. We deden van kattewasje en snelsnel aankleden.

Onderweg stopten we nog even in de Safe-on-foods supermarkt voor pistolets. De kids kregen een gratis kinderbanaantje zelfs! 

En om 10u stonden we zo braaf in de rij voor de boot. Alle braaf, op de achterbank weer serieus gemopperd dat de pistolets niks waard waren en ze die van thuis willen. Onze fijnproevers 😅

Op de boot ontdekten we dat kids een gratis kleurboek met wasco’s en zelfs chocolade munten krijgen. Alle bon, zelfs op overzet 4 kan ne mens nog bijleren. 🙈

De meisjes praatten met een Nederlandse mevrouw die toevallig voor ons zat. Christoph ging even kijken of hij de walvissen kon zien & de tijd passeerde snel. Mede dankzij de hulp van babysit ipad 😂.

Erna reden we meteen door naar ons motel waar we om 15u mochten inchecken. En guess what, door corona bieden ze geen continentaal ontbijt meer aan in ruil krijgen we een voucher voor Tim Hortons aan de overkant. Maar, ondanks alle verwachtingen is t zwembad met hot pool wel terug open. Of we dat erg vonden? Nee zenne, donuts gaan eten smorgens vroeg en zwemmen zijn echt geen straf😎

Dus zo geschiedde. We gingen die donuts al es pre-screenen en testten het zwembad a volonté uit!

De glijbaan bleek zo snel dat Ava een half zwembad binnen hapte en maar 1x durfde maar Lia en Christoph waren onstopbaar. Mama verkoos de hotpool! 

S avonds kozen we gemakkelijkheidshalve voor t restaurant naast de deur. En voor die ene keer dat we dan maar eens een aperitiefje bestellen, blijkt die portie zoooo groot dat we voor ons hoofdmenu nog amper plaats hadden.

Tevreden kropen we onze comfy bedjes in. Laatste nacht hier in Canada, nog 1 nachtje op t vliegtuig en dan in ons eigen bed. T zal raar doen voor de meisjes om weer elk in hun eigen bedje te liggen en niet verstrengeld op/boven elkaar 🙈

Overnachting: Super 8 by Wyndham in Abbotsford. Betaalbaarder dan regio Vancouver en zo kunnen morgen nog op een klein avontuur (Of nog es zwemmen!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s