Dag 1 – Gestrand in Denemarken

Eindelijk op weg… een spuit, een neuswisser en uren inpakplezier om de collect&go en veel te veel spullen in de mobilhome te proppen maar we zijn op verlof. Op een echt verlof eh, zo eentje dat 2j geleden gewoon evident was en nu extra appjes, papierwerk en testlabo’s nodig heeft.

Om 5u propten we de laatste spullen en sloten koffie in ons gevaarte en hup tegen 7u zaten we op de autostrade, om dan tegen 7u10 rechtsomkeer te maken want “waar zijn die boorddocumenten?” Uiteindelijk hadden we ze al gevonden voor we weer thuis stonden maar bon, we namen dus heel grondig afscheid van Waregem.

De kids vonden zo een rijdende WC wel spannend en nieuw dus tegen Eindhoven was er al meermaals gebruik van gemaakt en leek het alsof we alleen maar parkings moesten zoeken voor wc pauzes.

En ook daarna ging de tijd precies traag. Ava vroeg om de haverklap in welke straat we waren en toen ik al 10x Duitsland geantwoord had, werd ze boos & probeerde ze zich er van te overtuigen dat ik haar fopte… tegenvallerke hoor.

5u en 350km later even een lunchpauze en dan vol goede moed ons traject door Duitslans herbegonnen… alleen, files, wegenwerken, files, wegenwerken. En ubervoorzienend als de Duitsers zijn maken ze een linker rijvak van 2m voor auto’s en ben je dus als klassebak van 2,6m breed veroordeeld tot de camionstrook….

Eindelijk rond 19u mochten we aan de Deense grens dan eindelijk eens wapperen met onze reispas en covid testresultaten en hupsakee eindbestemming voor vandaag. T is nog 4u verder naar de brug tussen Kopenhagen en Malmö (gezien we pas heel laat besloten naar waar we op reis zouden gaan, bespaarden we ons de moeite van ferry’s te boeken, nu kunnen we helemaal doen wat we willen).

Om de kids te belonen dat ze een hele dag flink op die autostoel doorbrachten, laatste eindspurtje naar Mc Donalds waar we nog eens mochten pronken met onze testresultaten. Heel aburd gevoel… geen mondmaskers hier maar overal laten testen (van horen zeggen gratis voor toeristen eenmaal je t land binnen bent)

Ineens viel ook mijne frank… op de terugweg moeten wij vermoedelijk dus ook nog eens een coronatest laten doen… 125€ pp zei de eerste Zweedse website die ik tegenkwam… ja wadde. Ik was zo gefocused op “mogen” vertrekken dat ik dat effe vergeten was te bedenken zeg 🧐Nuja, wie weet hoe is de situatie over een maand!

Soit, wij slapen hier langs de kant van de weg in Øster Løgum voor t eerst in onze home on wheels…

Tot morgen vanop Zweedse bodem!

Een gedachte over “Dag 1 – Gestrand in Denemarken

  1. Hahahaha, herkenbaar, toen wij vorig jaar naar Zweden vertrokken met de auto vroeg Adriaan op de Antwerpse ring of we al in het buitenland waren 😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s