Dag 2 – Eindelijk in Malmö, Zweden

Rond 6u30 rolden wij letterlijk ons bedje uit, snel alles wegproppen, vastbinden en rijdensklaar maken & en route richting Kopenhagen om daar de brug te nemen richting Malmö!

En wat een verademing was t groene Denemarken versus de file en industrie van Duitsland. De kids waren betrekkelijk braaf dankzij de kinderliedjes en Like me spotify lijst (en eindeloos “ik zie ik zie wat jij niet ziet” ).

De route deden we enkele jaren geleden ook al toen we met ons 9maandertje Ava de Noorse fjorden en gletsjers gingen verkennen. Maar, we hadden ons een eerlijk gezegd wel een beetje mispakt aan de giga kostprijs met zo een reuzegevaarte als onze mobilhome… slik! Gelukkig doen we alsof kronen Belgische franken zijn en dan voelen we t pas thuis als de visa afrekening komt 🤣

Malmö binnenrijden ging moeiteloos. Dankzij Kato haar goede tip hebben wij de Park4Night app en kan je perfect reviews lezen van (slaap)parkings en verborgen plekjes. Zo staan we nu in t midden van de stad op een parking aan Slottsparken die ons overdag voor 5u 10€ kostte maar nu vannacht gratis is… en t zotte is, hier in Malmö zie je amper auto’s. De hele stad is ingenomen door fietsen, bakfietsen in allerlei vormen en maten en… deelsteps. En niet zoals bij ons op vaste afhaalplekken, nee, echt overal kan je hem achterlaten en na nog geen straat wandelen heb je er al een 5tal gevonden ergens tegen een boom, in een fietsenrek en occassioneel eens in de bush…

De stadsplanner in Christoph is trouwens helemaal fan van hoe alles hier toch wel zeer esthetisch, met oog voor groenruimte op gebouwen/gevels en heel veel openbaar groen wordt ingericht. En overal fietspaden of rampen voor fietsen/buggy’s op trappen! (Ongetwijfeld post ie daar zelf nog wel eens een blogpost met impressies over, ge kent hem eh… niet te stoppen als t over infrastructuur dingen gaat 😁)

We deden vandaag 3 giga speeltuinen allemaal mooi omheind én gratis! Zelfs uitleenboeken, schepjes, emmertjes allemaal voorzien… De kids waren niet te stoppen. Moesten ze geweten hebben dat er 220 “kommunale lekplatser” zijn, we waren nog een eindje bezig geweest 🤣

Stiekem vond ik dat ook niet erg om de tijd te doden tussen de knappe Zweedse papa’s met ouderschapsverlof! Zo opvallend, de speeltuinen liepen vol alsof iedereen vakantie hield… tof sfeertje!

En omdat we toch wel een beetje willen reizen op kindermaat, beperkten we onze architectuur & graffiti-kunst zoektocht voor t momentje dat zij bij >30graden uitgeteld in de fietskar een dutje deden… zo warm, echt, niet te doen!

Na de relatief korte stadsverkenning, spurtten we ons terug naar de “appelmoes, worst en patatten” sterrenmaaltijd in onze mobilhome.

De kids leefden zich uit met hun nieuwe stiften terwijl moeder vanop bed eventjes met heimwee terugdacht aan die giga slide out mobilhome in USA/Canada waar de gootsteen groot genoeg was om uw afwas op te sparen, t kookvuur 4 plaatjes had waar onze pannen tenminste deftig op pasten en t bed niet half de living uit t plafond kwam zodat ge alles moest ombouwen…. Maar hej, wij waren sjansaars in een land dat gemaakt is voor dikke bakken en tourbussen 🤣 en geef me nog een dag of 2 om den deze verder in te richten en t voelt ook weer als thuis 😎

Groetjes vanaan t stadspark van Malmö! Wij kruipen in ons bedje, klaar voor onze zoektocht naar menhirs in Ystad morgen!

Overnachting: Kung Oscars Väg 8, Malmö // Gratis proper sanitair aan de speeltuin iets voor de bib in dezelfde straat

2 gedachten over “Dag 2 – Eindelijk in Malmö, Zweden

  1. Dat herinner ik me ook zo: in al die speeltuinen zaten echt keiveel jonge ouders in ouderschapsverlof. En niet alleen met baby’s hè! In België zijn dat doordeweeks enkel oma’s en opa’s die je daar treft volgens mij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s