Dag 25 – Kilometers vreten tot in Tanumshede

Vandaag reden we vooral. We hadden vrij snel door dat onze reisplanning voor vandaag niet al te realistisch was. Het rijden bleef maar duren immers… Nochtans deden we maar een paar korte pipistops en 1 supermarktbezoekje. We stonden zelfs in een oldtimer file! Blijkbaar is er een grote bijeenkomst elk jaar rond week 31 in Rättvik. Wie weet had t daar wel mee te maken?

We besloten Sörknatten dan maar te skippen en meteen koers te zetten richting Tanumshede, liever vandaag een hele dag auto dan morgen weer opnieuw ver te moeten rijden en pas na de middag suf aan te komen met veeeeel te weinig tijd om te doen wat we eigenlijk echt willen…

Even twijfelden we nog of we het elandenpark konden meepikken in Ed, maar de laatste feeding was om 15u en dat zouden we niet halen… jammer want zag er heel leuk uit voor kindjes!

In Tanumshede willen we de rotstekeningen bekijken. Er zijn een 600tal panelen die momenteel al ontdekt zijn en dit gebied is dan ook Unesco erfgoed. De toeristische route heeft een 11 tal stops die wij willen doen.

We konden al 2 sites meepikken op zoek naar een van de enige wildkampeerplekjes die hier toegestaan zijn. Alle campings staan hier bijna vol met permanente caravannen las ik en zijn bovendien 2x zo duur versus wat we tot nu toe tegenkwamen zelfs in de meest toeristische plaatsen… dan is mijn goesting om de portemonnee boven te halen over hoor!

De eerste site waar we langsreden was Fossum. Lia sliep net en Ava bleef liever met de ipad in de mobilhome dus Christoph en ik liepen om de beurt…

Hier zag je zowel de gerestaureerde pannelen die ingekleurd werden als enkele rotsplaten waar je zelf moest ontdekken waar de boten/herten/krijgers verstopt zaten.

Daarna reden we door naar de kampeerplek aan de site van Litsleby.

De app vermeldde 3 parkeerplekken maar toen we aankwamen waren wij al nummer 8… en we sloten de avond af met ongeveer 12 mobilhomes denk ik. Heel druk en sociaal… maar… zo hadden we wel fijn kinderentertainment!

Ava en Lia speelden namelijk de hele avond met Brabantse Nederlandstalige kindjes die naast ons stonden. Eerst dobbel & dan leerden ze hen nog Uno en Rummikub met cijfers! Merci Lynn, Mare en Tuur!!! Papa kon een pintje drinken en moeder haar alcoholvrije Kopparberg perencider als beloning voor de afwas!

En je hoorde daar wat hoor tijdens hun spel, die Nederlanders strike toen Ava zei dat haar poep te smal was om op de omheining te zitten… Ava die vroeg of zij hun mobilhome altijd camper noemden, Lia die reclameerde dat t wel een bolletje was in plaats van een rondje, spraakverwarring over aardappels en patatten… zalig die taalverschillen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s