Vancouver Island – deel 1 – Victoria

Dag 87/88

Onze eerste stop op Vancouver Island was Victoria. Ongeveer een klein halfuurtje rijden van de ferry stopplaats. We bleven 3 nachtjes logeren in een motel. Niks speciaals… je kent dat wel, zo een motel met tapijt in de gangen; liften die ruiken naar al het eten dat de mensen meesmokkelen naar de kamers; suites met netjes gedekte bedden maar gordijnen en kasten die een heel leven vertellen aan stiekeme scheuren, blutsen en builen; zeepjes en een badmuts om mee te smokkelen & zo een fake leren kaften boek met alle geplastificeerde foldertjes van bezienswaardigheden uit de buurt 🤣

Nu moet je weten dat wij nog nooit een hotel vakantie deden met de kids dus weinig ervaring hebben met hoe je “t meest efficiënt zonder heel uw hebben en houden, maar toch met genoeg spullen” incheckt.

Het werd uiteindelijk een zak per persoon in de minibus en dan telkens een transportzak met kleren voor de volgende dag over en weer. 

En veel hebt ge hier niet nodig in een hittegolf. Trouwens ook niet veel waar we kunnen uit kiezen. Noah en ik hebben letterlijk 1 short mee & de meisjes hun t shirts die nog geen gaten of vlekken hebben zijn ook ver zoek. In onze rugzak zit nu standaard zwemgerief en een nieuwe set kleren voor Noah als ge hem weer es kunt uitwringen #zweterke

Op dag 1 reden we naar de Malahat Skywalk. Dat is een gloednieuwe toren die voor elk van t gezin wel wat bood. Niet goedkoop (kids onder 6j gratis gelukkig) Maar, de bouwkundig ingenieur keek zn ogen uit en voor de kids was er op t einde van de staptocht naar boven, een supersnelle glijbaan weer nr beneden! 

Stiekem moest je 5j zijn voor de glijbaan, maar Lia was ruim groot genoeg. Alleen, t pateeke had niet goed vastgehouden en kwam zonder haar glijmat weer beneden aan. Dus die was wat onder de indruk en ging slechts 1x, Ava ging telkens op en af en uiteindelijk brachten we er bijna de dag door. Soms is er blijkbaar een wachttijd van 1,5u voor dat glijritje van amper 8seconden… maar wij gingen voor een dagje “waar voor je geld” en aten ook nog ijsjes en heerlijke worteltaart.

We sloten t park en reden naar Victoria zelf. We zochten een gratis parkeerplekje op aan de cruiseschepen en wandelden naar Fisherman’s Wharf waar er allemaal eethuisjes zijn. We kozen de pizzeria uit. Dat die toevallig ook een alcohol licentie had, was mooi meegenomen voor Christoph. Nadien wandelden we nog eventjes door t stadje langs de woonbootjes, wat streetart (letterlijk dan!) en een speeltuin… Uitgeteld ging de kroost slapen!

Onze 2e dag in Victoria gingen we op zoek naar het “Sooke Potholes Provincial Park”. 

Het was een verlengd weekend (BC day… euhm wanneer krijgen wij es vrijaf voor Dag Van West-Vlaanderen 😂) en toen we aankwamen bijgevolg al aardig druk. We parkeerden iets verderaf waar het nog toegestaan was. Snel de zakken maken en dan eerst een wandelingetje naar een brug en waterval. Alleen, broeiende hitte en onder gemopper steil bergop…om dan te zien dat t zo warm was dat de waterval opgedroogd was. We baanden ons een weg terug naar de rivier. Onderweg kon je mensen al van de rotsen zien springen en in zwembanden zien dobberen. 

We zochten een plaatsje waar we door konden waden zonder striptease (ik had immers in de rapte enkel voor de meisjes zwemgerief mee) en placeerden ons aan de overkant op een rustig steenstrand in de schaduw. De meisjes speelden met 2 stukken drijfhout, durfal Lia sprong erin als Ava gilde dat ze afdreef & Noah genoot van een picknick.

In de late middag keerden we terug. Onze auto stond er gelukkig nog zonder roos papierke ter waarde van 200€… amai, foutparkeren lachen ze hier niet mee! 

We reden snel terug naar het hotel om onze mooiste kleren aan te doen. Rond 17u werden we immers bij Maaike, Kelsey en hun zoontje Bas verwacht. Maaike en ik zaten tot het 5e leerjaar samen in de klas en verloren elkaar ergens in t middelbaar uit t oog toen ik stopte met de Chiro en ook zij niet meer in Westerlo naar school ging… maar leve Facebook. En nu mochten wij dus gaan BBQen in hun huisje in Victoria.

De meisjes tekenden en knutselden en dankzij de hotellobby konden we zelfs een boek voor Bas “inpakken”. We kochten nog wat Belgische pintjes als bedankje en hup, we waren er klaar voor…

Het werd een heel leuke avons! Ava plakte als een kauwgum aan Maaike en genoot zooooo van het Nederlands spreken, de kleurtjes en stiften, het spelen met Bas in zn zandbak en zwembadje. Ava at voor 1x eens haar ganse bord leeg en vond Maaike’s zalm en patatjes de lekkerste van de wereld…Lia at wel 2 stukken van de vegan aardbei taart en riep dat t een perfect feestje was.

Maaike haalde een fotoalbum boven en we lachten met mn champignonkapsel en de toch wel dubieuze fashion tijdens onze lagere school carrière. Veel te laat lieten we de dames met de afwas achter. We lieten Maaike beloven zeker een seintje te geven als ze nog eens in België was!

Overnachting: 3 nachten in de Red Lion Inn and suites (Booking.com) – studio met 2 dubbele bedden en kitchenette. Er is ook een zwembad dat wij dus niet gebruikten 🤭

2 gedachten over “Vancouver Island – deel 1 – Victoria

  1. We hebben zeker genoten van jullie bezoek! Bas vroeg afgelopen weekend of de 2 meisjes ook naar zn verjaardagsfeestje konden komen, en de baby mocht dan ook wel zei hij 😄 Fijn om nog eens ne goeie Vlaamse babbel te doen, om je fantastisch gezin te mogen ontmoeten en zeker ook om jou nog eens te zien Tine. Ik hoop dat jullie mooie dingen hebben gezien hier op Vancouver Island (al was het wel heel warm). Geniet nog van de laatste dagen en veilige vlucht terug naar België. Volgend jaar komen we zeker eens bij jullie op bezoek!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s