Onderweg naar Wells Grey Provincial Park door de North Thompson vallei

Nog één park om t af te leren… nudat we weten dat de beren van Banff en Jasper NP juni verkiezen ipv september, is onze laatste beren hoop gevestigd op Wells Grey Provincial Park. Een park dat minder gekend is, maar aan een rivier ligt waar de zalmen migreren hetgeen dus beren aantrekt… dat en 39 watervallen, prachtige bergen (in de winter blijkbaar ideaal om te heli skien en voor snowshoe tochten), en heel veel elanden/herten en ander wildlife. En tevens op de weg terug richting Vancouver, want ja, helaas zijn we aan de laatste dagen begonnen!

Onderweg passeerden we Robson NP waar we precies nog niets over gelezen hadden. Mount Robson is met zijn 3954m de hoogste piek van de Canadese rockies, shame on us! Het toeristische kantoor raadde enkele korte wandelingen aan onderweg naar onze eindbestemming van de dag: Clearwater aan de voet van Wells Grey Provincial Park.

De wandeling naar de Mount Robson zag er prachtig uit maar was helaas geen spek voor onze bek. De volledige berg is trouwens amper 14 dagen per jaar zichtbaar 🤔 (de route is in prachtig backcountry gebied dat grenst aan het gletsjerijs en kan ook gestapt worden startend in Jasper NP)

We kozen voor een mini hike naar de Rearguard Falls in een provinciaal park langs de autostrade en stopten even later ook nog in Jackson Flats Provincial Park voor een wandeling in de zandduinen… 2 slaperkes in de draagzak, eindelijk rust!

Valemount skipten we (maar de Cranberry Marsh Loop in het regenwoud zou de moeite zijn om beesten te spotten), we hadden immers nog een 200km voor de boeg vandaag richting Clearwater. Ondanks het feit dat we het overgrote merendeel langs de rivier reden, geen beesten gezien!

Blue River lieten we tevens links liggen (al zou je daar prachtige rivier safaris kunnen boeken op zoek naar wildlife). De local die ons aansprak aan het tankstation vertelde ons dat hij al uitkeek naar begin oktober als het toeristisch seizoen echt over is en de naft weer een 0.15ct goedkoper werd en alle prijzen in de supermarkten kelderden. Straf eh, daar had ik nog nooit over nagedacht…

Na Clearwater bleek het uiteindelijk toch nog een uurtje rijden op de route te zijn door het nationaal park, maar we zagen een prachtige zonsondergang, gritsten een van de allerlaatste plaatsjes op de camping en kookten heerlijke kip/rijst/curry alvorens we met 4 (!) in 1 bed belandden… (don’t ask sneeuw en -9graden voorspeld en een peuter met puppy oogjes)

Overnachting: 2 nachten Pyramid campground ($20 – enveloppe cash of aan een warden betalen overdag) – alle campings hebben maar een 30/40 plaatsjes en telkens enkel WC en water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s