Dag 8 – Uppsala

De dag begon raar… het plan voor Stockholm werd gewikt en gewogen toen de kids blijkbaar hun opstaan-uur gemist hadden en pas rond 9u30 uit hun bed rolden op hun doooooooiste gemakske.

Wilden we echt pas na de middag aankomen in de stad en dan heel kort snel alles bezoeken na een helse zoektocht achter een camper-parkeerplek?

Wilden we liever naar de kust rond Nyköping, een idee dat Erika vanochtend opperde en zeker ook iets voor ons was geweest?

Het werd uiteindelijk 2 dagen schrappen en naar Uppsala, de stad waar ik op Erasmus zat in 2004.

Alleen, blijkbaar waren onze kids toch iets meer gevloerd dan we doorhadden. Lia haar rare uitslag (zijn het de windpokken of toch iets anders) breidt uit, Ava besloot haar off-day door tirades te vergezellen… we schoten dus maar moeizaam op en reden rond de middag effe ten einde raad een Mc Donalds parking op in t idee dat frietjes de ideale oplossing zijn voor hangry kinderen.

Een laatste trekje door stonden we dan om 15u (ja dan pas 🤭) in Uppsala. Bij t binnenrijden gierden de zwangerschapshormonen en moest ik even een traantje wegpinken toen ik Flogsta zag en t Ekonomikum waar ik naar school ging.

Al snel wandelden we naar mijn kot schuin over t Ekonomikum…. Alleen, alles is blijkbaar gerenoveerd en ik had huisnr 24 in mn hoofd maar er was alleen 22 of 34… en als zelfs ons mama – t collectief geheugen van t gezin – t niet meer weet… Ik heb mn oude blog niet meer en ook mn hotmail van toen is desactief dus alle hoop is gezet op ons bomma haar adresboekje OF haar prints van al mn mails die ik thuis eventjes moet opduiken uit de Erasmus-herinneringendoos.

De kids waren totaaal niet onder de indruk. Die keken echt zo van “moet dit nu serieus”. We beloofden een speeltuin en wandelden door t kerkhof (geen enge plaats in Zweden, eerder een natuurpark waar je ook even kan zitten en genieten van de stilte) naar de Pelle Svanslös speeltuin. Alleen, wat een drukte… dat vonden we coronagewijs geen goed plan dus insert tirade-moment van 2 kids die al onze grote mensen attractietjes maar stom vinden. (Quote van Ava)

We stapten verder langs de Carolina Rediviva naar t Uppsala slott (waar onze kids vooral wilden dat Christoph de kanonnen kwam maken). Ik kreeg amper tijd om effe te mijmeren bij die tijd dat wij/de studenten in een Ikea wokpan de heuvel afgleden putteke winter (wegens geen slee voorhanden) of t moment dat ik een blauw oog kreeg van de sneeuwbal die Aram rolde op t kiezelpad aan de parking 🤭. Soit, gek hoe ik na al die jaren ineens weer van die dingen herinnerde gewoon door er te zijn…

Nadien wandelden we door de stad en herkende ik buiten enkele grote winkelketens en de grote pleinen/bruggetjes eigenlijk nog bitter weinig. T leek wel alsof alle koffiebarretjes en restaurantjes van weleer ineens Aziatische resto’s waren geworden. Maar, wat wil je na meer dan 15j verandert de stad uiteraard…

Er rondlopen als mama ipv student kleurde de ervaring ongetwijfeld ook… geen goedkope nations voor fika, nachos en perencider… putteke zomer ipv de sneeuw bij -15 die ik achterliet… vreemd is een goede samenvatting.

We sloten de trip down memory lane af met een pittige parkeerboete – ondanks dat we braaf betaalden via de parkeer app – en verlieten dan maar de stad op zoek naar brood en een gratis slaapplaats.

De kids jengelden ondanks de onderweg snel gekochte donut & wij deden 3 pogingen om toch ergens uit t verkeer en in de natuur te eindigen… de eerste plek bleek een padje voor de schoolbus te zijn en ten strengste verboden (ook al is t nu vakantie), op plekje 2 na een hele tocht door hoog gras in een bos troffen we een achtergelaten caravan die alles blokkeerde dus het werd nog wat later en verder aan een jachthut op een bospad waar we voorlopig enkel een ruiter tegenkwamen…

Overnachting: jachthutje toegevoegd in Park4Night app met coordinaten N 60° 13′ 22″ E 17° 20′ 26″

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s