Dag 12 – Nog meer Arknat aan de Höga Kusten

Veeel te laat uit ons bed gerold, maar toch nog even spek met eieren als krachtontbijt want het eerstvolgend Arknat viewpoint (vervolg van de architectuur route van gisteren) begint met een stevige klim.

We moesten ons parkeren (20sek) aan de Frilyftsbyn in Docksta, een heel groot buitencentrum/camping aan de voet van de berg waar je ‘s winters de skilift neemt. Moedig begonnen we aan onze klim tussen de vele wandelaars die wél gans tot boven gingen. Ava haar prinsessenoutfit en onze sneakers verraadden waarschijnlijk dat wij ons niet gans in t zweet gingen werken. Lia zeulde zelfs een tas vol rommeltjes mee (dat kind is ongelooflijk, wil hele tijd “op reis gaan” spelen en heeft dan uiteraard een valiesje nodig).

Al gauw kwam de Forest Cradle in beeld. Een houten platform waar je kan op chillen, schuilen of gewoon genieten van t landschap. Althans, zo stond ‘t op internet beschreven. Ava en Lia zouden er nog aan willen toevoegen dat t een prima winkeltje is en een ideaal podium om op te dansen.Het viewpoint van He sloegen we over omdat dat heel moeilijk te vinden zou zijn en er amper parkeerplaats was op t eiland. En als die er was… te betalen met… swish (hetgeen dus enkel gekoppeld kan worden aan een Zweeds rek nr)


We reden meteen door naar Komponerar eentje die vanaan de parking te zien is. Na een boze madam die maar bleef wijzen op het bord dat mobilhomes niet mochten overnachten op de parking, parkeerden we ons net buiten de parking en liepen we snel even over en weer.


En ook bij t derde viewpoint doken de borden voor verbod mobilhome en caravans weer op dus parkeerden we ons op t straat vlakbij. Heel idioot eigenlijk want de parkings zijn perfect ok voor mobilhomes. Skogsdunge lag vlak aan t strand en we maakten gebruik van de picknickbankjes om even te lunchen, al hadden de kinderen het voornamelijk druk met op stenen klauteren en twijfelen of ze nu al dan niet dat koud water durfden inrennen.


De namiddag hadden we gereserveerd voor en kunst-fietstocht maar die bleek 50km lang te zijn ofzo. Zelfs een iets kleinere lus was er 13km en Ava wilde persé zelf fietsen. Daarom parkeerden we ons in Köpmanholmen en deden daar het Herrgårdsparken. Een wandeling door het bos waar je vanalles tegenkwm van exposities: verstopte trollen (konden we al goed van in Boom), kabouterhuisjes, uitleg over dieren sporen, etc. De kids waren ondanks de fiets en loopfiets (en we weten allemaal dat dat eindigt met mama die dat ding sleurt) nogal lastig en de wandeling leek me eindeloos te duren… 🙈


We kochten hen om met een ijsje uit de diepvries en besloten op zoek te gaan naar het volgende Arknat uitkijkpunt “Off Centered”… en je leest t goed… op zoek gaan naar. De parkeerplaats vonden we vlot, maar we namen blijkbaar de verkeerde kant van het meer dus besloten dan maar als alternatieve activiteit te zorgen dat de kids frisgewassen weer in de mobilhome konden. (En hier vielen we dus door de mand als niet echten… een Zweed had uiteraard zijn hotdogs en worstjes bij om te grillen & een handdoek en zwemgerief). Nuja we waren alleen (uiteraard tot ik zelf me even ging dippen) en de kids hadden geen problemen om in hun blootje in het meer te spelen. Lia genoot zoooo van zandpateekes maken en rollenbollen door t zand & koukleum Ava stond ineens ook tot haar middel in t water te schateren dat t leuk was!


We sloten nog af met een allerlaatste Arknat punt om t af te leren, namelijk A-Maze-Thing. Een doolhof achtig iets bovenop de rotsen. Omdat de kids al moe waren en Lia al in pyjama zat liepen Christoph en ik even beurtelings over en weer door t bos.


Even later vonden we een pracht van een wildkampeerplek aan de badplaats van Lomsjön. Picknickbank om te koken, prachtig zicht op t meer én een speeltuin voor de bengels die ongeduldig wachtten tot de macaroni klaar was… en stil en rustig! Dat wordt hopelijk zalig slapen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s